Haetaan uusia vapaaehtoisia

VAPAAEHTOISTOIMIJAKSI YHDISTYKSEEN?

Yhdistyksen toimintaa järjestävät pääsääntöisesti vapaaehtoiset jäsenet. Vapaaehtoistoimintaan voi osallistua kertaluontoisesti jonkin yksittäisen tapahtuman järjestelyihin tai vuodeksi ja pidemmäksikin ajaksi kerrallaan erilaisiin vastuutehtäviin. Vapaaehtoistehtävistä aiheutuvat kulut korvataan ja hyvin hoidetuista hommista saa työtodistuksen sekä hyvän lisän ansioluetteloon.

Alla mainittuihin vastuutehtäviin edellytetään 18-vuoden ikää, poikkeuksena nuorisotiimiläiset. Sitoutuneille vastuuhenkilöille järjestetään aina vuoden alussa yhdistyskoulutus. Linkki yhdistyksen toimijakoulutuksen tietoihin ja ilmoittautumiseen.

Tiedotukseen lehti-, netti- ja some-vastaavia

Haetaan vapaaehtoistoimijoita toimimaan ja johtokunnan kanssa. He huolehtivat yhdistyksen tiedotuksesta jäsenlehden, nettisivujen sekä some-kanavien välityksellä. Tammi-, huhti-, syys- ja marras-joulukuussa tulee koota tapahtumailmoitukset jäsenlehteen ja nettiin, ja somea päivitellään aktiivisesti pitkin vuotta. Tapahtumien yhteydessä apua tarvitaan nettisivujen ilmoittautumis- ja palautelomakkeiden kanssa. Nettitehtävissä tulee hallita kuvanmuokkausohjelman käyttö (tapahtumabannerit ja kuvat nettisivuille) sekä jokin nettisivujen ylläpito-ohjelma, kuten WordPress tai vastaava. Nettivastaavalle korvataan koulutuskulu ja nettikorvaus sekä maksetaan nimellinen palkkio. Tehtävien hoitaminen vie aikaa noin neljä (4) tuntia/kuukausi.

Aluevastaavia

Aluetoiminta on jaettu Etelä-Suomen, Pohjois-Suomen, Itä-Suomen ja Länsi-Suomen alueelle. Alueille haetaan aluevastaavia. Aluevastaavan tehtävä on järjestää vähintään yksi aluetapahtuma. Tehtävien hoitaminen vie aikaa keskimäärin kaksi (2) tuntia/kuukausi.

Seniorivastaavia

Seniorivastaavia ovat yli 50-vuotiaita. He auttavat senioritoiminnan ideoinnissa ja järjestelyissä. Tehtävien hoitaminen vie aikaa noin kaksi (2) tuntia/kuukausi.

Aikuistoiminnan vastaavia

Aikuistoiminnan vastaavat suunnittelevat ja toteuttavat toimintaa ja tapahtumia 18-30-vuotiaille nuorille aikuisille sekä 30-55-vuotiaille aikuisille. Tehtävien hoitaminen vie aikaa noin kaksi (2) tuntia/kuukausi.

Nuorisovastaavia

Nuorisovastaavat tekevät vapaaehtoistöitä työparina ja nuorisotiimin kanssa, ja apuna toimii järjestösihteeri. He pääsevät suoraan vaikuttamaan nuorisotoiminnan muotoihin ja järjestävät toimintaa nuorille ja nuorille aikuisille kolme kertaa vuodessa: vetävät ohjelmaa sääntömääräisiin kevät- ja syystapahtumiin sekä hoitavat nuorten kesäleirin järjestelyt. Tehtävien hoitaminen vie aikaa noin neljä (4) tuntia/kuukausi.

Nuorisotiimiläisiä

Nuorisotiimiläiset voivat olla alaikäisiä. He auttavat nuorisovastaavia toiminnan ideoinnissa ja järjestelyissä. Muutoin tehtävät ovat täysin harrastus-/vapaaehtoistoimintaa. Tehtävien hoitaminen vie aikaa noin kaksi (2) tuntia/kuukausi.

Perhevastaavia

Perhevastaavat voivat olla lyhytkasvuisia vanhempia tai lyhytkasvuisten lasten vanhempia. He auttavat lastenedustajia toiminnan ideoinnissa ja järjestelyissä. Tehtävät ovat täysin harrastus-/vapaaehtoistoimintaa. Tehtävien hoitaminen vie aikaa noin kaksi (2) tuntia/kuukausi.

Pohjoismaiden ja kansainvälisyysvastaavia

Haetaan ruotsinkielentaitoista pohjoismaiden vastaavaa sekä englanninkielentaitoista (muu kielitaito eduksi) kansainvälisyysvastaavaa. Näissä tehtävissä pidetään yhteyttä muiden maiden lyhytkasvuisten yhdistyksiin sekä tiedotetaan toiminnasta puolin ja toisin. He huolehtivat tammikuussa, huhtikuussa, syyskuussa ja lokakuussa pohjoismaiset ja kansainväliset uutiset jäsenlehteen. Tehtävien hoitaminen vie aikaa keskimäärin kaksi (2) tuntia/kuukausi.

Uusia vapaaehtoisia toivotaan mukaan, jotta saadaan yhdessä ylläpidettyä aktiivista toimintaa. Jos haluat lisätietoja tai ilmoittautua vapaaehtoiseksi johonkin ylläolevista tehtävistä kiinnostaa, otathan yhteyttä.

 Lyhytkasvuiset ry

johtokunta@lyhytkasvuiset.fi