Syystapahtuma 8.-10.11.2019 Tampereella

OHJELMA

Perjantai 8.11.2019

15:00 Vapriikki-kierros aikuisille (Ei omavastuuta)

17:00 Nuorten aikuisten agentti-ilta Vakoilumuseossa (Omavastuu: jäsen 5€, ei-jäsen 10€)

19.30 Illallinen Ristorante Il Siciliano (Omavastuu jäsen 5€, ei-jäsen 32€)

Lauantai 9.11.2019

9:30 Ohjattu pyöräilyretki

10:00-13:00 Apuvälinemessut

  • lapsille ja nuorille myös ohjattu toimintatuokio liikuntamaassa
  • Yhteiskuljetus, ei omavastuuta kuljetuksesta tai lipuista

13:30 Aapo Rantasen puheenvuoro (Invalidiliitto)

14:30-17:00 Syyskokous

  • (lapsille omaa ohjelmaa, lastenhoitajat paikalla klo 13–18)

18:00-21:00 Illallinen

  • Omavastuu:
    • Yli 13-v. jäsen 5€/hlö kun ilmoittautuu viimeistään 30.9.2019
    • Yli 13-v. jäsen 15€/hlö kun ilmoittautuu 1.–13.10 välisenä aikana
    • ei-jäsen 41€/aikuinen ja 20€/lapsi

Sunnuntai 10.11.2019

10:00- 13:00 Vertaistukitoimijoiden suunnittelutuokio hotellin kokoustilassa

11:00 Perheille vierailu Särkänniemessä

  • (Omavastuu jäsen 5€, ei-jäsen 10€)

OHJELMAINFO

Museokeskus Vapriikki aikuisille:

Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tammerkosken rannalla ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Ohjelmistossa on kerrallaan aina yli kymmenen näyttelyä, joiden teemat vaihtelevat historiasta tekniikkaan ja luonnontieteisiin. Vapriikista löytyvät myös Tampereen luonnontieteellinen museo, Tampereen kivimuseo, Postimuseo, Suomen Jääkiekkomuseo, Mediamuseo Rupriikki, Suomen Pelimuseo ja Nukkemuseo. Vapriikkiin on esteetön pääsy.

Tampellan alue, Alaverstaanraitti 5,  33100 Tampere

Lisätietoa Vapriikista löydät täältä.

Agentti-ilta nuorille aikuisille:

Täydellinen perehdytys alaan intensiivikurssina sekä legendaariseksi muodostunut Agenttitesti, jossa mitataan vakoojan taidot kahdeksassa toiminnallisessa tehtävässä. Muistoksi kirjoitetaan kullekin diplomi sopivan organisaation palvelukseen.

Vakoilumuseoon on esteetön pääsy myös pyörätuolilla 1. kerroksen lasiovien takana sijaitsevilla hisseillä.

Satakunnankatu 18, 33210 Tampere

Lisätietoa löydät  täältä.

 

Ristorante Il Siciliano:

Italialaisravintola Il Sicilianon tunnelmassa nautiskellaan hyvistä italialaisista raaka-aineista tunteella valmistettuja ruokia.

Esteetön pääsy

Siperian liikekeskuksessa (Finlaysonin alueella) Itäinenkatu 5-7, 33210 Tampere

Lisätietoa täältä.

 

Maastopyörälenkki

Pyöräile yhdessä Pasin ja Jorman kanssa maastossa. Kesto 1-2h, Pyöräilyn osuus n. 1h.

Säädetään tarkemmin kelin ja osallistujien mukaan.

Ota oma pyörä mukaan

Lähtö hotellin aulasta.

 

Apuvälinemessut

Apuvälinemessuilta löytyy tarjontaa, ohjelmaa ja tekemistä niin nuorille, lapsiperheille kuin aikuisillekin.

Apuvälinemessut on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua apuvälineiden laajaan kirjoon, ja ennen kaikkea kokeilla erilaisia apuvälineitä. Apuvälineiden hankinta etenee monesti julkisen tahon toimesta. Silti on hyvä tietää, mitä vaihtoehtoja markkinoilla on ja mitkä apuvälineet sopivat itselle. Esillä on kattavasti liikkumisen, kommunikoinnin ja arjen apuvälineet, kuntoutuslaitteet ja -palvelut sekä tuotteet ja palvelut kotona asumisen tueksi.

Liikkumisen apuvälineistä esillä ovat sekä manuaaliset että sähköiset apuvälineet. Esteetön asuminen kotona on myös esillä, kuin myös kodin apuvälineet turvallisuudesta pienapuvälineisiin. Pääset tutustumaan myös kuntoutuksen uusimpiin ratkaisuihin. Teknologia on kommunikoinnin tukena, kotona asumisen tukena, ja monessa muussa.

Messuilla on uutuutena teema-alueita ja -ohjelmaa. Esillä ovat Robotiikka, Koulu ja kuntoutus, Esteetön matkailu ja OsalliSEKSI-teema.

Samaan aikaan järjestetään myös vammaisliikunnan ja -urheilun suurtapahtuma Liikuntamaa, jonka toteutuksesta vastaa Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry. Liikuntamaassa pääsee kokeilemaan erilaisia lajeja. Yhdistyksen jäsenille on järjestetty oma ohjattu tuokio liikuntamaassa.

Messuille on järjestetty yhteinen kuljetus. (hotelli-messukeskus-hotelli)

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere

Lisätietoa messuista täältä.

 

Illallinen

Yhdistyksen yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. Lapsille oma menu.

Aikuisten menu:

Talvinen vihersalaatti ja kermadressinkiä

Lämminsavulohta ja punajuuritsatsikia

Pikkelöityjä metsäsieniä

Aurajuustomoussea, hunajapaahdettuja siemeniä ja vihersalaatteja

***

Paahdettua nieriää ja rapukastiketta

Perinteinen poronkäristys, suolakurkkua ja puolukkaa

Puikulamuusia ja rosmariinipaahdettuja punajuuria

***

Suklaabrownie ja marjoja

 

Lasten menu:

Salaattipöytä

***

Kananuggetteja, nakkeja ja bolognese-kastiketta

Perunamuusia, ranskalaisia ja spagettia

***

Marjarahkaa, keksilajitelma ja vaahtokarkkia

 

Vertaistukihenkilöiden tuokio

Yhdistyksen vertaistukihenkilöille tai sellaiseksi haluaville yhteinen suunnittelutuokio. Alustajana Finfamista työntekijä kertomassa mielenterveyteen liittyvistä asioista.

Paikkana hotellin kokoustila

Lisätietoja järjestötyöntekijä Henna Ylitoloselta

 

Perheille Särkänniemen akvaario, planetaario ja Näsinneula

Yli kahdessakymmenessä akvaarioaltaassa asustaa kahdensadan kalalajin edustajia eri puolilta maailmaa. Akvaarion uusimpia asukkaita ovat vikkelät krokotiililiskot ja partahaikaloihin kuuluva bambuhai nimeltä Aimo!

Planetaariossa pyörii neljä eri elokuvaa: Me muukalaiset, Ihmeellinen ihminen, Maasta maailmankaikkeuteen ja Raivoisa maailmankaikkeus.  Planetaario-näytösten kesto vaihtelee 20–30 min välillä.

Näsinneulan näkötornin huippu kipuaa 168 metrin korkeuteen, ja näköalatasanteelta 120 metristäkin kelpaa tiirailla maisemia. Miltä näyttää Tampere sen kuuluisimmasta maamerkistä katsottuna?

Planetaarioon pääsee Näsinneulan näkötornin oikealla sivustalla olevaa luiskaa pitkin. Näsinneulan aulasta pääsy Planetaario-kerrokseen vain portaita pitkin. Akvaario on kahdessa kerroksessa, ja alakertaan pääsee vain portaita (ei hissiä/luiskaa). Näsinneulan näköalatasanteelle pääsee hissillä.

Huom! Huvipuisto ja Koiramäki eivät ole avoinna.

Laiturikatu 1, 33230 Tampere

Lisätietoja täältä.


TAPAHTUMAINFO

Majoittuminen

Scandic Rosendahl

Pyynikintie 13, 33230 Tampere

 

Standard-luokan huoneet:

Yhden hengen huone 97€/vrk

Kahden hengen huone 117€/vrk

Kolmen hengen huone 137€/vrk

Neljän hengen huone 157€/vrk

Huoneet varataan ilmoittautumisen yhteydessä yhdistyksen ilmoittautumislomakkeen kautta. Majoitus maksetaan itse hotellille. Alle 18-vuotiaat voivat majoittua vain huoltajan kanssa.

Lisätietoja hotellista täältä.

Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Hotellilla on ilmainen pysäköintialue ulkona, jossa on pysäköintipaikkoja yhteensä 200. Pysäköintihallissa on 50 paikkaa. Hallissa pysäköinnin tuntihinta on 1€/h ja yöhinta 10€.

Rautatieasemalta ja linja-autoasemalta hotellille on matkaa noin 3,5km. Tampereelle menee useita juna- ja linja-autovuoroja ympäri vuorokauden.

Osa Onnibusseista pysähtyy Pyynikintorilla, josta on matkaa hotellille jalan 1,1-1,5km riippuen reittivalinnasta. Matkan varrella on Pyynikinharjun ylitys.

Tampereen paikallisliikenteen linja-auto numero 25 pysähtyy hotellin edessä. Paikallisliikenteen aikataulut löydät täältä.  Mikäli tulet junalla tai linja-autolla, lähin paikallisliikenteen (bussi numero 25) pysäkki on Koskipuistossa. Sinne on rautatieasemalta matkaa noin 500m ja linja-autoasemalta noin 700m.

Tampereen paikallisliikenteen maksu menee vyöhykkeiden mukaan. Linja-autoasema, rautatieasema ja hotelli sijaitsevat kaikki vyöhykkeen A sisällä. Linja-autonkuljettajalle maksettaessa käy vain käteinen. Mobiililipun voi ostaa sovelluksen kautta, lisätietoja löydät täältä.

Aikuisen kertalippu maksaa käteisellä 3,50€ ja mobiililippuna 3€. Muiden lippujen hinnat löytyvät täältä.  

Avustajat ja lastenhoito

Yhdistys järjestää tapahtumaan yleisavustajia tarpeen mukaan. Ilmoitathan avustustarpeesi ilmoittautumisen yhteydessä. Yleisavustajilta saa apua esim. matkatavaroiden kantami­sessa ja ruokailuissa.

Henkilökohtainen avustaja tulee järjestää itse. Yhdistys ei maksa henkilökohtaisten avustajien mahdollisia matka- osallistumis- tai majoituskuluja, vaan niitä voi tiedustella oman kunnan sosiaali-/vammaispalveluista.

Lastenhoito on järjestetty ennakkoon ilmoittautuneille yli 3-vuotiaille lapsille. Alle 3-vuotiaille oma aikuinen mukaan ohjelmiin.


ILMOITTAUTUMINEN VIIMEISTÄÄN 13.10.2019

Ilmoittautua voit alla olevan lomakkeen kautta.

Huom. Ilmoittautumiset tarvitaan myös päiväkävijöistä ja ei-jäsenistä!

Lisätietoja voit kysyä ja ilmoittautua myös puhelimitse järjestötyöntekijälle p. 044 066 4885 (arkisin klo 11.30-16)

Mikäli et ole täysin varma, oletko itse tai muut ilmoittamasi henkilöt yhdistyksen jäseniä, ota hyvissä ajoin ennen ilmoit­tautumisajan päättymistä yhteyttä yhdistyksen jäsenrekiste­rinhoitajaan: jasenasiat@lyhytkasvuiset.fi Toimimalla ajoissa vähennät tapahtumaa järjestävien vapaaehtoistoimijoiden työmäärää ratkaisevasti.

MAKSAMINEN

Ohjelmassa ilmoitetut ennakkomaksut maksetaan yhdistyk­sen tilille viimeistään 13.10.2019.

Huomioi, että illallisen earlybird-hinta on voimassa silloin, ilmoittautuminen ja maksaminen on tapahtunut viimeistään 30.9. 

Yhdityksen tilinumero: FI15 5730 0820 8414 31

Tapahtuman viitenumero: 71 12019 30556 

Koko tapahtumalla on yksi yhteinen viitenumero, voit siis koota kaikki maksusi yhteen ja maksaa kerralla. Viestikent­tään voit kirjoittaa, kenen maksusta on kyse ja mitä maksat. Viitenumero on kuitenkin pakollinen tieto. Mikäli emme saa maksua ajoissa, ilmoittautuminen ko. ohjelmaan peruuntuu.

Kaikki ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutukset tulee tehdä ennen tapahtuman alkua. Veloitamme järjestelyistä aiheu­tuneet kulut, jos tehtyihin varauksiin tulee muutoksia, eikä niistä ole ilmoitettu ilmoittautumisesi vastaanottajalle.

Syystapahtuman matkakulukorvauksien hakeminen:

Yhdistys maksaa matkakuluja jäsenilleen harkinnanvarai­sesti. Jäsenten matkakulut valtakunnallisiin tapahtumiin maksetaan edellyttäen osallistumista sääntömääräiseen ko­koukseen, vähentäen johtokunnan jälkikäteen tapahtuma­kohtaisesti määrittelemä omavastuu, joka riippuu hakemus­ten kokonaismäärästä (suositaan %-osuutta).


 

Tapahtumapalaute

 

Vahvistus ja lähetys