40v juhlatapahtuma 19.-21.4.2024 Helsingissä

19.-21.04.2024

Sokos Hotel Presidentti

Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100 Helsinki

Anna palautetta tapahtumasta ja auta siten meitä järjestämään entistä parempaa toimintaa.

Tapahtumapalaute

Mitä tapahtumaa palaute koskee? (Pakollinen tieto)
Millainen vaikutus tapahtumalla oli mielialaasi? (Pakollinen tieto)
Vertaistuki on kokemusten jakamista toisen saman kokeneen kanssa. Miten vertaistuki toteutui tapahtumassa? (Pakollinen tieto)
Koin kuuluvani merkitykselliseen yhteisöön ja tunsin, että minua arvostettiin ja ymmärrettiin. (Pakollinen tieto)
Sain tapahtumasta lisää voimavaroja ja uusia vinkkejä, jotka auttavat minua vaikuttamaan omaan/perheeni elämään. (Pakollinen tieto)

Palautteen voit antaa nimettömänä.

 
Jos haluat mukaan toimintaan tai toivot, että sinuun ollaan yhteydessä, annathan yhteystietosi. Yhteystiedot käsitellään erillään palautteesta.

Ethän ole robotti? Kirjoita yhteenlaskun vastaus alle.

OHJELMA

Perjantai

Klo 14.00–16.00 Vierailu Kansallisarkistossa (Rauhankatu 17, Helsinki) Ennakkoilmoittautuminen

Tutustu oppaan johdolla kansallisarkistoon, mistä löytyy myös yhdistyksien historiallisia tietoja perustamisesta lähtien. Kansallisarkistoon saapuminen omatoimisesti. Kokoonnumme klo 14 Kansallisarkiston aulassa, jossa opas odottaa meitä. Esteetön sisäänkäynti Rauhankadulta vanhan pääoven kautta. Tutustu muihin esteettömyystietoihin https://kansallisarkisto.fi/helsinki
Omavastuu:

- jäsenet 2 €/hlö

- Ei-jäsenet 15 €/hlö

Klo 16.00–18.00 Yhdistyksen infotiski avoinna       (hotellin aula, 1. kerros)

Piipahda ilmoittautumassa kevättapahtumaan ja saat viime hetken vinkit viikonlopun ohjelmasta. Voit myös kysyä yhdistyksen toiminnasta tai tuoda ideoita tuleviin tapahtumiin. 

Klo 18.00–22.00 Iltapala ja yhdistys vuosien varrella (tilausravintola Adjutantti, 1. kerros) Ennakkoilmoittautuminen

Luvassa yhteinen ohjelmallinen ilta sekä iltapalaa. Paikan päällä sinulla on mahdollisuus selata valokuva-albumeja läpi menneiltä vuosilta ja jakaa omia kokemuksiasi yhdistyksestä. Kirjoita ilmoittautumislomakkeelle, mikäli haluat pitää pidemmän puheenvuoron. Iltapala tarjolla klo 18–20. Tarjolla salaattia ja piirakkaa.

Omavastuu:

-Jäsenet 5 €/hlö, kun ilmoittaudut ja maksat omavastuun viimeistään 17.03.2024.

- Jäsenet 20 €/hlö, kun ilmoittaudut ja maksat omavastuun viimeistään 22.03.2024. 

- Ei-jäsenet 27 €/hlö.  


Lauantai

Klo 9.15–10.45 Infotiski auki (HUOM eri paikka! 2. kerroksen aula)

Klo 9.15–17.15 Lastenhoitajat paikalla (kokoustila Kyösti, 2. kerros) Ennakkoilmoittautuminen

Klo 9.15–10.45 Lapsiperheille vertaistukituokio (kokoustila Carl Gustaf, 2. kerros) Ennakkoilmoittautuminen

Tule keskustelemaan ja vaihtamaan kokemuksia toisten vanhempien kanssa. Tapaamisen tarkoitus on jakaa tuntemuksia ja kokemuksia. Tapaamisessa on tarkoitus jakaantua kahteen ryhmään, laps(i)en iästä riippuen.

Klo 9.15–10.45 Kohtaamispaikka (2. kerroksen aula)

Tule kohtaamispaikalle tutustumaan yhdistyksen jäseniin. Paikalla nuorisovastaava ja koulutettuja vertaistukijoita.

Klo 11.00–13.00 Yhdistyksen kevätkokous (kokoustila Carl Gustaf, 2. kerros)

Tule vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan ja päättämään tärkeistä asioista. Lue lisää erillisestä kokouskutsusta.  

Klo 13.00–14.00 Lounas (omakustanteinen)

Hotellilla sijaitsee Bistro Manu, ravintolalla on rajoitettu kapasiteetti. Hotellin lähellä sijaitsee useita ravintoloita muun muassa kauppakeskus Kampissa (160 metriä) ja kauppakeskus Forumissa (550 metriä) sijaitsee yhteensä yli 50 ravintolaa, joista löytyy varmasti makuun kuin makuun sopiva ravintola.  

Klo 14.15–15.15 Tanssiliikuntatuokio (kokoustila Carl Gustaf, 2. kerros) Ennakkoilmoittautuminen

Tehdään musiikillinen tanssiliikuntamatka maailman ympäri. Tanssiliikuntaa voi tehdä joko istuen tuolissa tai seisten oman toimintakyvyn puitteissa. Tuokio sopii kaikenikäisille.

Klo 14.15–15.30 Museovierailu Taidemuseo Amos Rex (Mannerheimintie 22–24, Helsinki) tai Luonnontieteellinen museo (Pohjoinen rautatiekatu 13, Helsinki) Ennakkoilmoittautuminen

Yhteinen lähtö museoille hotellilta klo 14.15, museoon voi myös lähteä omatoimisesti. Molemmat museot sijaitsevat kävelymatkan päässä hotellilta ja ovat esteettömiä (poikkeuksena Luonnontieteellisen museon talvinurkkaus). Amos Rexiin kävelymatkaa noin 290 metriä, Luonnontieteelliseen museoon noin 110 metriä. Yhdistyksellä on ryhmävaraus museoilla ennakkoilmoittautumisten perusteella, jokainen maksaa sisäänpääsyn itse suoraan museoon.

Luonnontieteellinen museo soveltuu kaikenikäisille, kun taas Amos Rex on enemmän aikuiseen makuun. Nuorisovastaava lähtee halukkaiden nuorten kanssa luonnontieteelliseen museoon.

Amos Rex -museovierailun hinnat: Aikuiset 20 €, Eläkeläiset ja vammaiskortilla 15 €, Alle 30-v, työttömät, varushenkilöt, siviilipalvelushenkilöt sekä opiskelijat 5 €, Alle 18-v ja museokortilla 0 €.

Luonnontieteellisen museovierailun hinnat: Aikuiset 19 €, Opiskelijat ja lapset (7–17-v) 7 €, Lapset alle 7-v, avustajat ja museokortilla 0 €.

Klo 15.30–17.45 Mahdollisuus ehostautua juhlaillallista varten joko kosmetologilla tai parturi-kampaajalla (kokoustila Carl Gustaf, 2. kerros) Ennakkoilmoittautuminen

Ehostaudu ammattilaisella, vaihtoehtoina pikakampaus tai pikameikki. (Voit ilmoittautua vain toiseen.) Pikakampaus (15 min) voi olla jokin rento kiinnitys tai esim. letti tai kiharat. Pikameikki (15 min) on meikin osa, kuten esimerkiksi silmämeikki, mutta ei sisällä ripsien kiinnitystä. Ilmoittautuneille lähetetään erikseen ajanvarauslinkki. Jäsenhintaan 5 €/hlö, Ei-Jäsenet 45 €/hlö. Paikkoja on rajoitetusti.

Klo 17.30–23.30 Vartioitu vaatesäilytys (hotellin aula, 1. kerroksen)

Oletko päiväkävijä tai osallistutko pelkästään juhlaillalliselle? Yhdistys on varannut hotellilta vartioidun vaatesäilytyksen, mihin voit jättää ulkovaatteesi ja ylimääräiset tavarasi.

Klo 18.00 Juhlaillallinen (Presidentti Sali, 2. kerros) Ennakkoilmoittautuminen

Menu:

Alkumalja: Parés Baltà Brut b tai lehtikuohu (alkoholiton)

Alkuruoka: Kermainen maa-artisokkakeittoa, katkarapuja sekä juuressipsejä (L, G)

Pääruoka: Loimutettua siikaa, timjamilla maustettua perunaduchessea (L, G) ja lime-hollandaisea (L, G)

Jälkiruoka: Suklaakakkua ja vadelmaa (L, G)

Erityisruokavaliot huomioidaan ilmoittautumisten yhteydessä saatujen tietojen mukaan. 


Juhlaillalliselle on luvassa kaikenlaista ohjelmaa, sekä lapsille että aikuisille. Saamme kuulla muun muassa puheenvuoroja kunniavierailta, nauttia musiikista bändin tahdissa ja yllättyä yllätysohjelman parissa. Juhlaillallista on myös ikuistamassa valokuvaaja. Pukeuduthan tilaisuuteen sopivalla tavalla juhlallisemmin.

Juhlaillallisen jäsenhinnat:

Aikuiset

- 10 €/hlö jos olet ilmoittautunut ja maksanut omavastuun viimeistään 17.03.2024

- 20 €/hlö jos olet ilmoittautunut ja maksanut omavastuun 22.03.2024

Lapset (4–12-v)

- 5 €/hlö jos olet ilmoittautunut ja maksanut omavastuun viimeistään 17.03.2024

- 10 €/hlö jos olet ilmoittautunut ja maksanut omavastuun viimeistään 22.03.2024

Ei-jäsenille: Aikuiset 65 €/hlö, lapset 4–12v 33 €/hlö  


Lapsille ja nuorille on perinteisesti vuorossa disko, noin klo 20 alkaen (kokoustila Carl Gustaf, 2. kerros). Alkuillasta klo 20–21 tervetulleita ovat myös nuoremmat lapset.


Sunnuntai

Klo 12.00–14.00 Sea Life (Tivolitie 10, Helsinki) Ennakkoilmoittautuminen

Lähde mukaan Sea Lifeen vielä ennen kotimatkaa. Oletko jo tavannut bambuhain tai tuijottanut myrkkynuolisammakkoa silmästä silmään? Trooppisen ihana merimaailma Sea Life kutsuu retkeilijöitä!

Sea Lifeen kuljetaan omilla kyydeillä. Tavataan yhdessä Sea Lifen aulassa. Akvaariokeskuksessa jokainen saa kiertää ja lähteä kotimatkalle omaan tahtiin.

Akvaariokeskuksessa on mahdollista liikkua pyörätuolilla, mutta osassa näyttelyä on kapeita ja epätasaisia kohtia. Kurkkaa kulisseihin -kierroksella liikutaan portaita kahden kerroksen välillä, kierros ei sovellu lastenvaunujen kanssa liikkuville tai liikuntarajoitteisille. Kurkkaa kulisseihin-kierroksen hinta on 6 €/hlö pääsylipun lisäksi.

Jäsenhinnat: 

- 5 € lapset 3–14-v (15 € ei-jäsen)

- 10 € aikuiset (18 € ei-jäsen)


MAJOITTUMINEN

Standard yhden hengen huone 122 €/vrk

Standard kahden hengen huone 142 €/vrk

Standard XL kahden hengen huone 240 €/vrk

Standard kahden hengen huoneissa ja standard XL kahden hengen huoneissa lisävuodemahdollisuus. Standard XL mahtuu yhteensä kaksi lisävuodetta. Lisävuode saatavuuden mukaan 20 €/aikuinen ja 19 €/lapsi lisämaksusta. Standard kahden hengen huoneissa on joissakin väliovimahdollisuus, kahteen huoneeseen voi siis mahtua yhteensä kuusi henkilöä, jos molemmissa on lisävuode. Perheiden huoneet ovat mahdollista sijoittaa vierekkäin. Hotellilta voi tiedustella asiaa tarkemmin varauksen yhteydessä.

Hotellilla on rajattu määrä esteettömiä huoneita. Esteettömissä huoneissa on 2 kpl moottoroitua sänkyä (koko 90 x 200 cm). Varustelu: kylpyhuoneessa suihkutuoli ja WC-tukikaide, huoneessa hätäkutsu, josta menee tieto vastaanottoon, kun kutsunarua on käytetty, ovien leveys 90 cm, sijainti lähellä hissiä.

Jokainen majoittuja tekee huonevarauksensa itse. Huonevarausta tehdessä tulee mainita tarve esteettömälle huoneelle ja jakkaralle. Huonevarauksen voi tehdä 23.03.2024 klo 18 asti tai niin kauan kuin huoneita on. Yhdistys ei vastaa huonevarauksien tekemisestä! 

Tehdyt huonevaraukset tulee vahvistaa luottokortilla huonevarauksen yhteydessä, majoitukset voi maksaa hotellilla käteisellä, pankkikortilla tai luottokortilla. Hotellille sisäänkirjautuminen alkaa klo 15. Uloskirjautuminen viimeistään klo 12.

Yhdistyksellä on kiintiövaraus huoneista. Yhdistyksen kiintiötunnusta ‘’BLyhytkasvuiset - Kortväxta rf’’ käyttäen voi varata huoneen sähköpostitse sokos.hotels@sok.fi tai varauskoodilla ‘’BLYH2004’’ osoitteesta www.sokoshotels.fi.


MITEN LÖYDÄT PERILLE?

Pysäköinti

Hotellin lähellä on joitakin kadunvarsipysäköintipaikkoja (Pohjoinen Rautatiekatu ja Arkadiankatu), jotka LE-tunnuksella ovat maksuttomia.

Hotellin yhteydessä sijaitsee EuroParkin pysäköintihalli P-Presidentti. Voit ajaa suoraan parkkihalliin ennen sisäänkirjautumista. Sisäänajo parkkihalliin on hotellin sisäänkäynnin vierestä Eteläisen Rautatiekadun puolelta Olavinkadun rampista (kyltti P-KAMPPI ja Matkahuolto). Käänny kesken rampin kolmannesta ovesta oikealla P-Presidenttihalliin. Hallin ovi aukeaa, kun ajat tarpeeksi lähelle. P-Presidentistä on hissiyhteys hotellin aulaan. Mikäli ajat ramppia P-Kamppiin asti on käynti hotelliin ulkokautta.

Pysäköintihinta: 24H yhtäjaksoinen pysäköinti 36 €. S-Cardilla alennusta -20 % parkkihinnoista. Kerro rekisterinumerosi vastaanottoon kirjautuessasi sisään. Vastaanotto kirjaa Europarkin järjestelmään tiedon S-Card-jäsenyydestäsi. Lähdön yhteydessä maksa pysäköinti hallin maksuautomaattiin. Europarkin halleissa ei ole veloituksettomia pysäköintipaikkoja LE-­tunnuksella.

Kulkuyhteydet

Helsingin päärautatieasema sijaitsee noin 600 metrin päässä hotellilta. Kampin kaukoliikenneterminaali sijaitsee noin 260 metrin päässä hotellilta.


AVUSTAJAT JA LASTENHOITO

Yhdistys järjestää tapahtumaan yleisavustajia tarpeen mukaan. Ilmoitathan avustustarpeesi ilmoittautumisen yhteydessä. Yleisavustajilta saa apua esim. matkatavaroiden kantamisessa ja ruokailuissa.  

Henkilökohtainen avustaja tulee järjestää itse. Yhdistys ei maksa henkilökohtaisten avustajien mahdollisia matka-, osallistumis- tai majoituskuluja vaan ne tulee selvittää oman hyvinvointialueen vammaispalvelun kanssa.  

Lastenhoito on järjestetty ennakkoon ilmoittautuneille yli 3-vuotiaille lapsille yhdistyksen varaamassa lastentilassa (kokoustila Kyösti). Alle 3-vuotiaille oma aikuinen mukaan ohjelmiin. 


Kevättapahtuman matkakulukorvauksien hakeminen: 

Yhdistys maksaa matkakuluja jäsenilleen harkinnanvaraisesti. Jäsenten matkakulut valtakunnallisiin tapahtumiin maksetaan edellyttäen osallistumista sääntömääräiseen kokoukseen vähentäen hallituksen jälkikäteen tapahtumakohtaisesti määrittelemä omavastuu, joka riippuu hakemusten kokonaismäärästä (suositaan %-osuutta). Matkakuluhakemus tulee jättää viimeistään 21.5.2024. 

 

Häirinnästä ja syrjinnästä vapaa yhdistys

Yhdistys on syrjinnästä vapaa yhdistys, jonka toimintaan jokaisen tulee saada liittyä yhdenvertaisesti omana itsenä kokematta häirintää. Turvattomuuden, häirinnän tai muun epäsopivan kohtelun kokeneena ei tule joutua jäämään yksin. Tapahtumassa on häirintäyhdyshenkilöt, joille voit puhua, jos koet tai havaitset tapahtumassa epäsopivaa kohtelua. Häirintäyhdyshenkilöiden tiedot löydät tapahtumassa jaettavasta käsiohjelmasta.

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSAMINEN  

Jäsenen earlybird-hinnat ovat voimassa, kun ilmoittaudut ja maksat omavastuut viimeistään 17.03.2024.  

Muutoin ilmoittautumiset ja omavastuut on hoidettava viimeistään 22.03.2024. 

Huom. Ilmoittautumiset tarvitaan myös päiväkävijöistä ja ei-jäsenistä! 

Omavastuut maksetaan yhdistyksen tilille FI15 5730 0820 8414 31 viitenumerolla 2 40419 39006.

Koko tapahtumalla on yksi yhteinen viitenumero, voit siis koota kaikki maksusi yhteen ja maksaa kerralla. Viestikenttään voit kirjoittaa, kenen maksusta on kyse ja mitä maksat. Viitenumero on kuitenkin pakollinen tieto. Mikäli emme saa maksua ajoissa ilmoittautuminen ko. ohjelmaan peruuntuu.  

Jäsenyys ja sen tuomat edut katsotaan ilmoittautumispäivän mukaan. Mikäli et ole täysin varma, oletko itse tai muut ilmoittamasi henkilöt yhdistyksen jäseniä, ota hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan päättymistä yhteyttä yhdistyksen jäsenrekisterinhoitajaan: jasenasiat@lyhytkasvuiset.fi

Toimimalla ajoissa vähennät tapahtumaa järjestävien vapaaehtoistoimijoiden työmäärää ratkaisevasti. 

Kaikki ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutukset tulee tehdä ennen tapahtuman alkua. Veloitamme järjestelyistä aiheutuneet kulut, jos tehtyihin varauksiin tulee muutoksia, eikä niistä ole ilmoitettu etukäteen järjestötyöntekijälle.  

Lisätietoja voit kysyä myös järjestötyöntekijältä puh 044 066 4885 (arkisin klo 11.30–16.00)