Apuvälinemessut Helsingin Messukeskuksessa 11.-13.5.2022

Apuvälinemessut 2022 banneri ja kuvassa lukee: "Olemme mukana messuilla!" Kuvassa vihreä tausta.

Messuinfo

www.apuvaline.info 
Ajankohta:
ke 11.5.2022 klo 9–17 (ammattilaispäivä)
to 12.5.2022 klo 9–18
pe 13.5.2022 klo 9–16

Paikka: Messukeskus, Messuaukio 1, Helsinki 
Sisäänpääsy: Liput 10 € (ovelta 12 €). Avustajat ja alle 15-v. lapset vanhempiensa seurassa veloituksetta. Huom. Yhdistyksen äsenet voivat tiedustella yhdistykseltä lippuja: niitä on saatavilla vain rajattu määrä ja ne varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Varaukset lomakkeella tai järjestöasiantuntijalta.
Saapuminen: Pasilan asemalta 500 metriä. 
Messuparkki: Ratapihantie 17, Helsinki. Pysäköintimaksu alkaen 13 €.

Apuvälinemessut  

Apuvälinemessut järjestetään poikkeuksellisesti Helsingissä keväällä 2022. Messut kokoavat yhteen apuväline-, kuntoutus-, sosiaali- ja terveysalan palveluntarjoajat, ammattilaiset, opiskelijat ja asiakkaat.  

Vapaaehtoisia haussa yhdistyksen messuosastolle Helsingin Messukeskuksessa 11.-13.5.2022 

Yhdistyksellä on messuilla oma osasto. Messut ovat oivallinen paikka tavoittaa lukuisia ammattilaisia ja opiskelijoita ja lisätä tietoisuutta lyhytkasvuisuudesta. Yhdistyksen pisteelle haetaan vapaaehtoisia jakamaan esitteitä ja muuta materiaalia sekä kertomaan yhdistyksestä ja lyhytkasvuisuudesta messuosallistujille.  

Haluatko auttaa lisäämään tietoisuutta lyhytkasvuisuudesta? - ilmoittaudu vapaaehtoiseksi alla olevalla lomakkeella! 

Voit toimia vapaaehtoisesittelijänä yhtenä tai useampana päivänä. Vapaaehtoisesittelijät saavat koko tapahtuman aikana voimassa olevan henkilökohtaisen kulkuluvan messuille ja heille korvataan messulounas sekä kohtuulliset matkakulut. 

Kiinnostuneet voivat ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Lisätietoja järjestötyöntekijältä. 

Tule vierailemaan apuvälinemessuille

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen vapaalippuja apuvälinemessuille. Lippuja on vain rajoitetusti ja ne varataan ilmoittautumisjärjestyksessä!

Kiinnostuneet voivat ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Lisätietoja järjestötyöntekijältä. 

Apuvälinemessujen ohjelmasta tärppejä lyhytkasvuisille 

Apuvälinemessuilla pääsee näkemään ja kokeilemaan kattavan valikoiman perinteisiä ja innovatiivisia arjen auttamisen välineitä kotiin, opintoihin ja töihin. Ohjelmassa on mukana mm. Apuvälinerata, Esteetön matkailu -teema, Seksuaaliterveys-teema sekä paljon muuta!  

Samassa yhteydessä jälleen Suomen Paralympiakomitean järjestämä ainutlaatuinen Liikuntamaa täynnä tietoa ja kokeilumahdollisuuksia.  

Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö on mukana messuilla ja tiedossa on iloinen perhepäivä sekä arjen hyviä käytäntöjä lavaohjelman paneelissa.

Apuvälinemessujen teemana koulu, opiskelu ja työllistyminen 

Keskiviikkona ammattilaispäivänä asiaa käsitellään ammattilaisten näkökulmasta. Torstaina ja perjantaina aiheeseen sukelletaan myös yksilön näkökulmasta. Puheenvuoroissa ovat esillä koulunkäynnin ja opiskelun lisäksi myös nivelvaiheiden tuki sekä työllistyminen. 

Apuvälinemessuilla Harvinaisperheiden iloinen iltapäivä pe 13.5.2022

Tule toiminnalliseen ja vertaistuelliseen harvinaisperheiden aamupäivään puuhailemaan koko perheen voimin. Luvassa on perheen yhteistä tekemistä ja samalla pääsette tutustumaan Invalidiliiton harvinaistoimintaan. Tervetuloa perhepäivään ja tutustumaan Apuvälinemessujen antiin. Iloisen iltapäivän järjestää Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö ja vertaistukiperheet. 

Apuvälinemessujen ohjelmalavalla Harvinaisperheen hyvä arki – paneelikeskustelu pe 13.5.2022

Tule kuulemaan vinkkejä arjen hyvistä käytännöistä, kun perheessä lapsella on harvinainen sairaus. Paneelikeskustelussa puhujina muun muassa Invalidiliiton asiantuntijoita ja harvinaisperheitä. Paneelikeskustelun järjestää Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö. 

Lisätietoja tilaisuuksista tulossa lähempänä tapahtumaa: www.invalidiliitto.fi/toimintaharvinaiset/ajankohtaista  Tapahtumapalaute

*
*
*
*
*

Jos haluat mukaan toimintaan tai toivot, että sinuun ollaan yhteydessä, annathan yhteystietosi. Palautteen voi antaa myös nimettömänä, ja muutenkin kaikki palautteet käsitellään yhteystiedoista erikseen.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.