Syystapahtuma ja -kokous 4.-6.11.2022

SYYSTAPAHTUMA 4.6.11.2022 FORSSASSA 

 

OHJELMAINFO 

 

Perjantai  4.11.

Klo 13.00 senioreille hemmotteluhoitoja Forssan ammatti-instituutin Beauty Fai:ssa. Yhteiskuljetus hotellilta. (Jos on tilaa, mukaan voi ilmoittautua myös aikuiset)  Ennakkoilmoittautuminen  

Hoitovaihtoehdot: fresh up-kasvohoito (omavastuu 10 €/jäsen, 25 €/ei-jäsen ), minimanikyyri lakkauksella tai hieronnalla (omavastuu 5 €/jäsen, 15 €/ei-jäsen ), kulmien tai ripsien värjäys (omavastuu 5 €/jäsen, 7 €/ei-jäsen) kulmien muotoilu (omavastuu 5 €/jäsen, 7 €/ei-jäsen) ja kynsihoito jaloille (omavastuu 5 €/jäsen, 15 €/ei-jäsen) 

Klo 16.30–18 yhdistyksen infotiski avoinna, hotellin 2.krs aulassa 

Piipahda ilmoittautumassa syystapahtumaan ja saat viime hetken vinkit viikonlopun ohjelmasta. Voit myös kysyä yhdistyksen toiminnasta tai tuoda ideoita tuleviin tapahtumiin.   

Klo 18–22 yhteinen illanvietto (Lanelli –1krs.) Ennakkoilmoittautuminen. 

Aloitetaan tutustumalla toisiimme ja nauttimalla yhdessä pientä iltapalaa klo 18–20. Tarjolla salaattia, pikkupizzat vaihtoehtoina pekoni-sipuli ja tomaatti-mozzarella sekä lapsille nakit ja ranskalaiset. 

Myöhemmin myös hotellin tilaussauna, kaksi pukuhuonetta ja poreallas käytössä.  

Jäsenhintaan 0 €/hlö kun ilmoittaudut viimeistään 2.10.2022 

5 €/hlö kun ilmoittaudut ja maksat omavastuun viimeistään 16.10.2022 

Ei-jäsenet: 14 €/aikuinen, 7 €/lapsi 

Klo 19–22 miehille opastettu vierailu Forssan Panimo OlutMyllyssä ja päälle saunailta panimon tilaussaunassa. Ennakkoilmoittautuminen. 

Opastettu, tunnin mittainen panimokierros on esteetön, mutta tilaussaunaan ja takkahuoneeseen on jonkin verran portaita. Panimokierroksella pääset mukaan Panimo OlutMyllyn ja oluen tarinaan maistellen. Sisältäen talon tuotteiden maistiaisia ja OlutMyllyn Mallasleipää. Vierailu on täysi-ikäisille.  

Omavastuu jäsenhinta 5 €/hlö. Ei-jäsenille 15 €/hlö. 

Paikalle voi toki mennä omalla autollakin, mutta Panimolle ja takaisin hotelliin järjestetään myös yhteiskuljetus, sillä sijaitsee 1,6 km kävelymatkan päässä hotellilta. Ennakkoilmoittautuminen myös yhteiskuljetuksiin. Rajallinen paikkamäärä. 

Panimo OlutMylly Yrittäjänkaari 17, 30420, Forssa Puhelin 050 566 6593  https://olutmylly.fi 

Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään, haluatko osallistua panimokierroksen lisäksi saunomiseen vai ainoastaan panimokierrokselle. Ilmoittautumisten mukaan voidaan suunnitella paluukyyti myös kahdessa erässä takaisin hotellille panimolta. 

Lauantai 5.11.

Klo 9–12.30 Infotiski auki (2.krs aula) 

Klo 10–18 Lastenhoito (Retonki 2.krs.) Ennakkoilmoittautuminen.  

Klo 10–12 Vertaistukituokio perheille (Molski 1.krs.) Ennakkoilmoittautuminen. 

Tule keskustelemaan ja vaihtamaan kokemuksia toisten vanhempien kanssa. Tapaamisen tarkoitus on jakaa tuntemuksia ja kokemuksia.  

Klo 10–12  Paralympia ja lyhytkasvuisten MM-kisat 2023 (Lanelli –1krs. + ulkoalue) Ennakkoilmoittautuminen. 

Anniina Lehtinen ja hänen valmentajansa Janne Keränen Turunseudun kenttäurheilijat ry:stä kertovat parayleisurheilusta ja etenkin heittolajeista. Innokkailla on myös mahdollisuus päästä kokeilemaan kiekonheittoa tai kuulantyöntöä läheisen koulun pihalle säävarauksella. Kannattaa ottaa mukaan sopivat ulkoiluvaatteet.  

Mahdollisuus keskustella myös suunnitelmista osallistua lyhytkasvuisten MM-kisoihin Saksan Kölnissä elokuun alussa 2023. Keskustellaan myös yleisesti eri lajeista mitä lyhytkasvuiset harrastavat. 

 

Klo 11–13 Lounas (omakustanteinen)  

Hotellin Á la carte ja lähellä myös muita ruokapaikkoja.

 

Klo 12-14:30 Nuorille Farm Escape pakohuonepeli. Ennakkoilmoittautuminen 

Pakopeli on tunnin mittainen peli, jossa pelataan oman tiimin kanssa pulmia ratkoen ja lukkoja availlen. Tunti aikaa selvittää mysteeri, saada kaikki lukot auki ja päästä tallitilasta ulos. Lisämausteen peliin tuo kiltit pienet eläimet kuten puput, ankat ja kanat, joita vapautuu karsinoista peliin, pelistä pakoon pyrkivien pelaajien joukkoon.  

Omavastuu pakohuonepeliin sekä kyyditykset jäsenhintaan 5 €. Ei jäsenet 45 €. 

Tallissa on noin 5 cm korkeita kynnyksiä.  Pakopeliä varten ja takaisin hotellille järjestetään yhteiskuljetus. 

Farm Escape Forssa sijaitsee 4 km päässä hotellilta. Ennakkoilmoittautuminen myös yhteiskuljetukseen. Rajallinen osallistujamäärä 20. Tarvittaessa 2 peliä osallistujamäärästä riippuen. 

Farm Escape Forssa, Kivimäentie 111, 30100 Forssa 

Puhelin 044 2957525 https://farmescape.fi/pakopeli-elainten-kanssa/ 

 

Klo 12–14 Forssan luontomuseo ja Forssan museo sekä Kuosikeskus. Ennakkoilmoittautuminen 

Yhteinen vierailu Forssan museoon ja Kuosikeskukseen sekä Forssan luontomuseoon, joissa opastetut kierrokset. Luontomuseon opastettu kierros alkaa klo 12 ja Forssan museon klo 13. 

Omavastuu, sisäänpääsy ja opastus sekä yhteiskyyditykset jäsenhintaan 5 €.  

Ei jäsenet: Forssan museo ja Kuosikeskus 8 € aikuinen, 5 € eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja 10 hengen ryhmät. Forssan luontomuseoon vapaaehtoinen pääsymaksu. 

Paikalle voi mennä kävellen tai omalla autolla, mutta museolle ja takaisin hotelliin järjestetään yhteiskuljetus. Museot sijaitsevat 300 m kävelymatkan päässä hotellilta. Ennakkoilmoittautuminen myös yhteiskuljetukseen. Museoiden välinen etäisyys 100 m.  

Forssan museoon pääsee pyörätuolilla, ja rakennuksessa on hissi kerrosten välillä liikkumiseen. 

Luontomuseon kaikkiin tiloihin pääsee pyörätuolilla, mutta ulko-oven kynnysten ylittämiset saattavat vaatia avustajaa. 

Forssan museo, Wahreninkatu 12, 30100 Forssa Puhelin 03 4141 5100 I  https://forssanmuseo.fi/ 

Forssan luontomuseo, Wahreninkatu 4, A-rappu 30100 Forssa 

Puhelin 044 272 9002 https://luontomuseo.fi/ 

 

Klo 13–15 kohtaamispaikka (Molski 1.krs.) 

Tule kohtaamispaikkaan kurkkaamaan, onko siellä muita yhdistyksen jäseniä. 

Klo 15–17 yhdistyksen syyskokous (Rotee 3.krs.) 

Tule vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan ja valitsemaan mm. uusia hallituksen jäseniä. Lue lisää erillisestä kokouskutsusta.  

Klo 17–18 kohtaamispaikka (Molski 1.krs.) 

Syyskokouksen ja illallisen välissä mahdollista kohtaamispaikassa jutustella muiden yhdistyksen jäsenien kanssa. 

Klo 18 ryhmäkuva ja illallinen ravintolassa. Ennakkoilmoittautuminen 

Menu: alkuruokana kananmunat tonnikalatäytteellä, vihersalaatti + kastike, kana-perunasalaattia sekä leipää ja levitteitä. Pääruokana ylikypsää porsaanposkea BBQ-kastikkeessa, valkosipulikermaperunaa sekä makeat ruusukaalit. Jälkiruokana kaura-omenapaistosta ja kanelikermavaahtoa sekä kahvi / tee. 

Erityisruokavaliot huomioidaan ilmoittautumisten yhteydessä saatujen tietojen mukaan. 

Jäsenhinnat: 

-  0 €/hlö jos olet ilmoittautunut ja maksanut omavastuun viimeistään 02.10.2022 

-  15 €/hlö, jos olet ilmoittautunut ja maksanut omavastuun 16.10.2022 

Ei-jäsenille: aikuiset 29 €, lasten buffet 4–12 - vuotiaat 10 € ja yli 12-vuotiaat 14 € 

Illallisen alkuun Invalidiliiton toimitusjohtaja Janne Juvakka pitää puheen.

Illallisen jälkeen lapsille ja nuorille omaa ohjelmaa Lanelli-tilassa (-1.krs.). Varustaudu halutessasi naamiaisasulla ja tule nauttimaan jännittävästä diskosta.  

Illallisen jälkeen ravintolatilassa live-musiikkia; forssalainen Breeze-bändi soittaa akustiselle kitaralle, bassolle sekä laululle sovitettuja rock ja blues biisejä.  

Sunnuntai 6.11.

Klo 9-9:30 hallituksen uusien ja vanhojen jäsenien tapaaminen. (Retonki 2.krs) 

Klo 10–13 Vertaistuki- ja kokemustoimijoiden ajankohtaiset (Retonki 2.krs) Ennakkoilmoittautuminen. 

Yhdistyksen sitoutuneille vertaistuki- ja kokemustoimijoille ajankohtaiskoulutus. Käydään läpi yhdistyksen käytäntöjä vertais- ja kokemustoiminnan suhteen, jaetaan vinkkejä ja kokemuksia vertais- ja kokemuskeikoista sekä suunnitellaan tulevaa vuotta. Mahdollisuus etäosallistumiseen Teamsin kautta. Linkki jaetaan kaikille vertaistuki- ja kokemustoimijoille.  

Vesihelmi joka päivä 

Mahdollisuus käydä Vesihelmessä uimassa yhdistyksen saaman alennushintaan koko syystapahtuman ajan 4.-6.11.2022 aikana. Lipukkeen saat haettua yhdistyksen infotiskiltä hotellin 2.krs. aulasta ilmoittautumisen yhteydessä. 

Aikuiset: 7 € 

Eläkeläiset, työttömät, lapset (4–16 v.), opiskelijat: 5 € 

Perhelippu: 2 aikuista ja 1 lapsi 4 –16 v.:  18 € + lisälapset 4–16 v. (perhelippuun): 4 € 

Vesihelmi avoinna syystapahtuman aikana:  

pe klo 06.00–21.00, la ja su klo 11.00–18.00 

Eteläinen puistokatu 2, 30420 Forssa, Puhelin (03) 4141 5640  

https://www.vesihelmi.fi/ 

Nuorten oma ohjelma 

Lauantaina illalla on luvassa Halloween-teemalla oleva disko. Ota mukaan naamiaisasu ja tule koristelemaan tila jännittävää diskoa varten yhdessä muiden nuorten kanssa.  

Lisätietoja nuorille kohdennetusta ohjelmasta voit kysyä nuorten WhatsApp-ryhmässä, soittamalla tai laittamalla sähköpostia järjestötyöntekijälle.  

Kokemus- ja vertaistukitoimijoille ajankohtaiskoulutus 

Kaikilla on elämänkokemusta ja viisautta, jota voi hyödyntää monin eri tavoin esimerkiksi yhdistyksen kokemustoiminnassa tai vertaistukitoiminnassa. Pelkkä kokemus ei näissä toiminnoissa riitä, vaan se pitää osata sanoittaa sopivalla tavalla, jotta toisetkin ymmärtävät. Vertaistuki- ja kokemustoiminta ovat yhdistyksen säännönmukaista toimintaa, jossa toimijat koulutetaan tehtäviinsä. Perus- ja jatkokoulutukset tapahtuvat Invalidiliiton ja HARSOn kautta uusille toimijoille sekä niille, jotka eivät ole kyseisiä koulutuksia suorittaneet. Lyhytkasvuiset ry:n toimijoilta edellytetään sitoutumista vuodeksi kerrallaan. Pitkän linjan toimijoiden odotetaan myös pitävän yhdistystiedot ja -käytännöt ajan tasalla osallistumalla yhdistyksen ajankohtaiskoulutuksiin. Nyt siihen on mahdollisuus syystapahtuman lopuksi paikan päällä tai etäosallistumalla Teamsin kautta. 

Ajankohtaiskoulutus on tarkoitettu sitoutuneille kokemus- ja vertaistukitoimijoille. Heille korvataan kohtuulliset matkakulut ja yhden yön majoitus kahden hengen huoneessa koulutuksen jälkeen osallistumisen perusteella. Koulutuksessa käydään läpi yhdistyksen käytäntöjä vertais- ja kokemustoiminnan suhteen, jaetaan vinkkejä ja kokemuksia vertais- ja kokemuskeikoista sekä suunnitellaan tulevaa vuotta.   

Koulutettu kokemustoimija on itse lyhytkasvuinen henkilö tai läheinen, joka kertoo lyhytkasvuisuuteen liittyvistä asioista omien kokemustensa pohjalta, usein vuosikymmenien kokemuksella. Koulutettu kokemustoimija pitää puheenvuoroja tai luentoja opiskelijoille tai ammattilaisille sekä työskennellä palvelujen kehittämistyöryhmissä tai ohjausryhmissä. Kokemustieto auttaa ammattilaisia jäsentämään ja soveltamaan teoreettista tietoa.  

Koulutettu vertaistukija jakaa omia kokemuksiaan sekä kuuntelee ja tukee saman kokeneita. Vertaistukijana tapaa erilaisia ihmisiä ja voimautuu myös itse vertaistuen voimasta. Vertaistukijavalmennuksen jälkeen voi osallistua pienryhmäohjaajavalmennukseen, jolloin saa valmiudet toimia vertaistukiryhmän ohjaajana ja ylläpitäjänä. 

 

Majoittuminen 

Standard-luokan huoneet: 

Yhden hengen huone 1 yö 75 € / 2 yötä 135 € 

Kahden hengen huone 1 yö 89 € / 2 yötä 155 €  

Superior kahden hengen tilavampi huone (lisävuoteita 3–4/hlölle) 1 yö 99 € / 2 yötä 185 € 

Lisävuode 20 € / vrk, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi 

Invahuoneita (1hh) varattavissa 2 kpl  

Huoneet varataan ilmoittautumisen yhteydessä yhdistyksen ilmoittautumislomakkeen kautta. Majoitus maksetaan itse hotellille. Alle 18-vuotiaat voivat majoittua vain huoltajan kanssa. 

Hotellille sisäänkirjautuminen alkaa klo 15.00. Uloskirjautuminen viimeistään klo 12.00. 

Lisätietoja hotellista www.hotelfabrik.fi  

  

Kulkuyhteydet ja pysäköinti  

Forssa sijaitsee keskeisellä sijainnilla 2-tien Helsinki-Forssa ja 10-tien Turku-Hämeenlinna risteyksessä.  

Linja-autoasema sijaitsee hotellista katsottuna torin vastakkaisella puolella ja torin poikki etäisyys noin 300 m. Linja-autoaseman osoite on Vapaudenkatu 4, 30100 Forssa. Linja-autoasemalta järjestetään kuljetus hotellille, jos se on ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen tiedusteltu. 

Hotelliasiakkailla on maksutta käytössä lämmitetty pysäköintihalli K1- ja K2-kerroksissa. Esteettömiä, väh. 3,6 m leveitä paikkoja on kaksi.  Parkkihalliin ajo tapahtuu hotellin vasemmalta puolelta, Hämeentieltä.  

Parkkihallin molemmissa kerroksissa tavarahissi, jonne mahtuu sähköpyörätuolit sekä sähkömopot. Henkilöhissille parkkihallista pääsee hotellin ovesta, käytävää pitkin noin 20 metriä, opasteet käytävässä johtavat rappusiin ja hissille. 

Muistathan ilmoittautumisen yhteydessä kertoa, voitko tarjota kimppakyytiä tai jos tarvitset sellaista. 

Avustajat ja lastenhoito 

Yhdistys järjestää tapahtumaan yleisavustajia tarpeen mukaan. Ilmoitathan avustustarpeesi ilmoittautumisen yhteydessä. Yleisavustajilta saa apua esim. matkatavaroiden kantamisessa ja ruokailuissa.  

Henkilökohtainen avustaja tulee järjestää itse. Yhdistys ei maksa henkilökohtaisten avustajien mahdollisia matka-, osallistumis- tai majoituskuluja vaan ne tulee selvittää oman kunnan vammaispalvelun kanssa.  

Lastenhoito on järjestetty ennakkoon ilmoittautuneille yli 3-vuotiaille lapsille yhdistyksen varaamassa lastentilassa. Alle 3-vuotiaille oma aikuinen mukaan ohjelmiin.  

Syystapahtuman matkakulukorvauksien hakeminen: 

Yhdistys maksaa matkakuluja jäsenilleen harkinnanvaraisesti. Jäsenten matkakulut valtakunnallisiin tapahtumiin maksetaan edellyttäen osallistumista sääntömääräiseen kokoukseen, vähentäen hallituksen jälkikäteen tapahtumakohtaisesti määrittelemä omavastuu, joka riippuu hakemusten kokonaismäärästä (suositaan %-osuutta). 

Matkakuluhakemus tulee jättää viimeistään 5.12.2022 

 

ILMOITTAUTUMINEN  

Earlybird-hinnat ovat voimassa, kun ilmoittaudut ja maksat omavastuut viimeistään 02.10.2022.  

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 16.10.2022. 

Huom. Ilmoittautumiset tarvitaan myös päiväkävijöistä ja ei-jäsenistä! 

Lisätietoja voit kysyä myös järjestötyöntekijältä puh 044 066 4885 (arkisin klo 11.30–16.00)  

Jäsenyys ja sen tuomat edut katsotaan ilmoittautumispäivän mukaan. Mikäli et ole täysin varma, oletko itse tai muut ilmoittamasi henkilöt yhdistyksen jäseniä, ota hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan päättymistä yhteyttä yhdistyksen jäsenrekisterinhoitajaan: jasenasiat@lyhytkasvuiset.fi Toimimalla ajoissa vähennät tapahtumaa järjestävien vapaaehtoistoimijoiden työmäärää ratkaisevasti.  

 

MAKSAMINEN
Earlybird-hinnat ovat voimassa, kun ilmoittaudut ja maksat omavastuut viimeistään 02.10.2022.  Muutoin ilmoittautumiset ja omavastuut on hoidettava viimeistään 16.10.2022. Omavastuut maksetaan yhdistyksen tilille FI1557300820841431 viitenumerolla 411 20223 05509 

Koko tapahtumalla on yksi yhteinen viitenumero, voit siis koota kaikki maksusi yhteen ja maksaa kerralla. Viestikenttään voit kirjoittaa, kenen maksusta on kyse ja mitä maksat. Viitenumero on kuitenkin pakollinen tieto. Mikäli emme saa maksua ajoissa, ilmoittautuminen ko. ohjelmaan peruuntuu.  

Kaikki ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutukset tulee tehdä ennen tapahtuman alkua. Veloitamme järjestelyistä aiheutuneet kulut, jos tehtyihin varauksiin tulee muutoksia, eikä niistä ole ilmoitettu etukäteen järjestötyöntekijälle. 

KORONA 

Seuraamme Suomen hallituksen, aluehallintovirastojen ja paikallisten sairaanhoitopiirien ohjeistuksia ja määräyksiä koskien voimassa olevia rajoituksia. Tapahtumia voidaan tarvittaessa siirtää, perua tai järjestää vaihtoehtoisella tavalla esimerkiksi etäyhteyden avulla. Huolehdimme yhdistyksenä turvaväleistä ja muista tarpeellisista turvatoimista. Kun osallistut tapahtumaan, huolehdithan myös itse maskin käytöstä, käsihygieniasta ja turvaväleistä. Osallistuthan tapahtumiin vain, jos sinulla ei ole koronatartuntaan viittaavia oireita eikä tiedossasi ole altistumista koronavirukselle viimeisen 14 vuorokauden aikana. 

Ilmoittautuminen syystapahtumaan on päättynyt.


Tapahtumapalaute

*
*
*
*
*

Jos haluat mukaan toimintaan tai toivot, että sinuun ollaan yhteydessä, annathan yhteystietosi. Palautteen voi antaa myös nimettömänä, ja muutenkin kaikki palautteet käsitellään yhteystiedoista erikseen.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.