Lyhytkasvuisten kuntoutusta koskeva tutkimus

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu tutkimukseen linkin kautta klikkaamalla tästä 

tai lähetä sähköpostia susanna.paloniemi (at) jyu.fi.

 

Kerromme mielellämme lisää tutkimuksesta.

Susanna Paloniemi, susanna.paloniemi@jyu.fi, puh. 040-962 7686

Leena Ristolainen, leena.ristolainen@orton.fi, puh. 040-631 2255

Kutsu lyhytkasvuisten kuntoutusta koskevaan tutkimukseen

 

Suomessa on tutkittu lyhytkasvuisten geneettistä taustaa, toimintakykyä ja ortopedistä hoitoa. Kuntoutukseen liittyvä tutkimus on jäänyt vähemmälle huomiolle - etenkin lyhytkasvuisten itsensä oma kokemus ja näkemys kuntoutuksesta. Kutsumme Sinut (yli 18-vuotias) mukaan osallistumaan lyhytkasvuisten kuntoutusta ja sen kehittämistä koskevaan haastattelututkimukseen kertomaan omista kuntoutuskokemuksistasi sekä tulevaisuuden tarpeista ja toiveista. Juuri Sinun näkemyksesi ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Tutkimus toteutetaan Tieteellinen tutkimus Ortonin ja Lyhytkasvuiset ry:n yhteistyönä ja sen aineisto kerätään yksilö- ja ryhmähaastatteluin. Alle tunnin mittaiset, vapaamuotoiset haastattelut voidaan toteuttaa puhelimitse, skypellä tai muulla sovitulla tavalla. Tutkija ottaa yhteyttä haastattelutavan ja ajan sopimiseksi huhtikuun aikana. Tutkimukseen osallistuvat saavat kaksi elokuvalippua.

 

Tutkimuksen tulokset julkistetaan lokakuussa 2020 järjestettävässä seminaarissa sekä alan tieteellisissä julkaisuissa. Osallistumisesi on täysin vapaaehtoista ja luottamuksellista eikä yksittäisten osallistujien tietoja voida tutkimuksessa tunnistaa.

 

Tervetuloa mukaan osallistumaan ja vaikuttamaan!