Kevättapahtuma 21.-23.4.2023

Kevättapahtuma Jyväskylässä 21.-23.4.2023 Paikkana Scandic Laajavuori. Ohjelmaa kaiken ikäisille. Laita päivämäärä  muistiin! Haluatko olla mukana toteuttamassa ohjelmaa? Ota yhteyttä Tuulaan tai Hennaan (tuula.nyberg@lyhytkasvuiset.fi tai toimisto@lyhytkasvuiset.fi)


KEVÄTTAPAHTUMA JYVÄSKYLÄSSÄ 21.-23.4.2023

Scandic Laajavuori

Laajavuorentie 30, 40740 Jyväskylä


Ohjelma


Perjantai  21.4.

Klo 16.30–18 yhdistyksen infotiski avoinna

Piipahda ilmoittautumassa kevättapahtumaan ja saat viime hetken vinkit viikonlopun ohjelmasta. Voit myös kysyä yhdistyksen toiminnasta tai tuoda ideoita tuleviin tapahtumiin.   


Klo 18–22 yhteinen illanvietto (Ravintolan kabinetissa) Ennakkoilmoittautuminen. 

Luvassa yhteinen ohjelmallinen ilta sekä iltapalaa. Iltapala tarjolla klo 18–20. Tarjolla kanasalaattia ja currymajoneesia (L, G), patonkia ja tuorejuustolevitettä sekä teetä ja kahvia.

Jäsenhintaan 0 €/hlö kun ilmoittaudut viimeistään 3.4.2023

15 €/hlö kun ilmoittaudut ja maksat omavastuun viimeistään 13.4.2023 

Ei-jäsenet: 19 €

  

Lauantai 22.4.

Klo 9–12.30 infotiski auki

Klo 12–18 lastenhoitajat paikalla Ennakkoilmoittautuminen.  

Klo 10–12 poneja, poliisiauto ja paloauto (hotellin pihalla)

Lapsille mahdollisuus päästä kärryajelulle ponin vetämänä. Paikalle saattaa kurvata myös paloauto ja poliisiauto, jos ei ole samaan aikaan kiireellistä hälytystehtävää. klo 10–11 poniajelulle etusijalla ovat alle 12-vuotiaat lapset. Klo 11–12 poniajelujonoon voivat liittyä nuoret (11–17 v).

Klo 10–11 lyhytkasvuisille nuorille (11–17 v) keskustelutilaisuus aikuiseksi kasvamisesta. Ennakkoilmoittautuminen

Asioista juttelemassa lyhytkasvuinen nainen ja mies, jakaannutaan pienryhmiin. Voit kertoa ilmoittautumislomakkeella etukäteen mieltä askarruttavia aiheita tai esittää kysymyksiä. Nämä välitetään tuokion vetäjille nimettöminä.

Klo 9–10.30 Mikko Kohonen kertoo tarinaansa ja kannustaa liikkumaan Ennakkoilmoittautuminen. 

Mikko Kohonen on salibandyn pelaaja, joka on voittanut kaksi maailmanmestaruutta ja kolme Suomen mestaruutta. Tule mukaan kuuntelemaan mitä kaikkea Mikon salibandyuraan mahtui ja miten kasvetaan voittajaksi.

Klo 10–12.30 vierailu Viherlandiaan Ennakkoilmoittautuminen

Lähde mukaan puutarhakeskukseen ihastelemaan kasveja ja sisustustuotteita sekä juttelemaan Kalle- ja Roosa-papukaijojen kanssa. Mahdollisuus nauttia omakustanteisesti lounas ja kahvit Ravintola Edenissä. Paikka esteetön, yläkerran ravintolaan pääsee myös hissillä. Yhteiskuljetus. www.viherlandia.fi

Klo 11–12 aikuisten (K18) vierailu seksuaaliterveyskauppa Antishopissa. Ennakkoilmoittautuminen

Kaupassa esittely seksuaaliterveydestä ja mahdollisuus tutustua tuotteisiin. Kaupan ulko-ovella useampi porras, siihen asennetaan irtoramppi. Sisällä useampia kerroksia, joihin kulku portaita pitkin. Yhteiskuljetus. www.antishop.fi

Klo 12–13.30 lounas (omakustanteinen)  

Hotellin Food Market avoinna 8.00–23.00. Listalla mm hodareita, panineja, täytettyjä leipiä, salaatteja ja makeita kahvilatuotteita.

Klo 12.30–13.30 kohtaamispaikka

Tule kohtaamispaikkaan kurkkaamaan, onko siellä muita yhdistyksen jäseniä. 

Klo 13.30–14.30 nuorille (11–17 v) ohjattu tanssitunti Ennakkoilmoittautuminen, omavastuu 5 €

TanssiKympin ohjaaja tulee vetämään nuorille tanssitunnin. Varaudu sopivalla vaatetuksella ja sisäkengillä, mukaan kannattaa ottaa lisäksi täytetty juomapullo. Soveltuu myös liikkumisen apuvälineitä käyttäville. 

Klo 13.30–14.30 Invalidiliiton lakimies Henrik Gustafsson Ennakkoilmoittautuminen 

Henrik Gustafsson kertoo ajankohtaisia asioita vammaispalvelulain uudistuksesta sekä siitä, miten YK:n vammaissopimusta voi hyödyntää palvelujen hakemisessa. Voit jättää etukäteen kysymyksiä Henrikille ilmoittautumislomakkeen kautta. HUOM! Tilaisuudessa ei käsitellä luottamuksellisia henkilökohtaisia asioita.  

Klo 15–16.30 yhdistyksen kevätkokous

Tule vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan ja päättämään tärkeistä asioista. Lue lisää erillisestä kokouskutsusta.  

Klo 16.30–18 kohtaamispaikka

Kevätkokouksen ja illallisen välissä mahdollista kohtaamispaikassa jutustella muiden yhdistyksen jäsenien kanssa. 

Klo 18 ryhmäkuva ja illallinen ravintolaa Salitintissä. Ennakkoilmoittautuminen 

Menu: Kana-caesarsalaattia (L, G) Vuohenjuustoa ja hunajaa (L, G) Grillattua paprikaa (L, G) Salaattibuffet, Päivän keitto, Vasikka-Wallenberginpihvi ja puolukkaa (L, G) Miedosti savustettua lohta ja ruohosipulivoikastiketta (L, G) Porkkana-pinaattilettuja ja kauden vihanneksia (L, G) Perunasosetta (L, G) Mustikkapiirakkaa ja vaniljakermaa (L)

Erityisruokavaliot huomioidaan ilmoittautumisten yhteydessä saatujen tietojen mukaan. 

Jäsenhinnat: 

-  0 €/hlö jos olet ilmoittautunut ja maksanut omavastuun viimeistään 3.4.2023 

-  15 €/hlö, jos olet ilmoittautunut ja maksanut omavastuun 13.4.2023 

Ei-jäsenille: aikuiset 34 €, Lapset 3–12v 17 €


Illallisen yhteydessä suoritetaan arpajaiset ja voittojen jako. Illallisen jälkeen lapsille ja nuorille omaa ohjelmaa ja perinteinen nuorten disko. Disko on tarkoitettu nuorille (yli 11v) klo 21-22. Tätä ennen sinne ovat tervetulleita myös alle 11-vuotiaat.
Sunnuntai 23.4.


Klo 10–11 lapsiperheille vertaistukituokio Ennakkoilmoittautuminen

Tule keskustelemaan ja vaihtamaan kokemuksia toisten vanhempien kanssa. Tapaamisen tarkoitus on jakaa tuntemuksia ja kokemuksia.  

Klo 10–11 vertaistuki- ja kokemustoimijoiden ajankohtaiset asiat Ennakkoilmoittautuminen

Yhdistyksen sitoutuneille vertaistuki- ja kokemustoimijoille ajankohtaiskoulutus. Käydään läpi yhdistyksen käytäntöjä vertais- ja kokemustoiminnan suhteen, jaetaan vinkkejä ja kokemuksia vertais- ja kokemuskeikoista sekä suunnitellaan tulevaa vuotta. Mahdollisuus etäosallistumiseen Teamsin kautta. Linkki jaetaan kaikille vertaistuki- ja kokemustoimijoille.  

Klo 11–12 yhteistä ohjelmaa, Saksan MM-kisojen info/tapaaminen

Päätetään mukava viikonloppu yhteiseen tuokioon. Samalla saat tärkeää tietoa Saksassa pidettävistä lyhytkasvuisten MM-kisoista.


Arpajaiset

Paljon toivotut arpajaiset ovat jälleen täällä! Ostamalla arpoja voit voittaa upeita palkintoja ja samalla tuet yhdistyksen toimintaa. Arvonta suoritetaan illallisen yhteydessä. Varaathan mukaan käteistä arpojen ostamista varten. Arpoja on myynnissä infotiskillä ja kohtaamispaikassa sekä voit ostaa niitä kiertäviltä arpojen myyjiltä. (Jos haluat toimia vapaaehtoisena arpamyyjänä, voit ilmoittautua tehtävään ilmoittautumisen yhteydessä.)


Kylpylä 

Scandic Laajavuoressa on kylpylä ja sen vapaa käyttö sisältyy hotellivieraiden majoitushintaan. Kylpylä on auki pe–la klo 8.00–22.00 ja su klo 8.00–20.00. Allasosasto sulkeutuu 30 min ennen kylpylän sulkemista.

 

Kokemus- ja vertaistukitoimijoille ajankohtaiskoulutus 

Kaikilla on elämänkokemusta ja viisautta, jota voi hyödyntää monin eri tavoin esimerkiksi yhdistyksen kokemustoiminnassa tai vertaistukitoiminnassa. Pelkkä kokemus ei näissä toiminnoissa riitä, vaan se pitää osata sanoittaa sopivalla tavalla, jotta toisetkin ymmärtävät. Vertaistuki- ja kokemustoiminta ovat yhdistyksen säännönmukaista toimintaa, jossa toimijat koulutetaan tehtäviinsä. Perus- ja jatkokoulutukset tapahtuvat Invalidiliiton ja HARSOn kautta uusille toimijoille sekä niille, jotka eivät ole kyseisiä koulutuksia suorittaneet. Lyhytkasvuiset ry:n toimijoilta edellytetään sitoutumista vuodeksi kerrallaan. Pitkän linjan toimijoiden odotetaan myös pitävän yhdistystiedot ja -käytännöt ajan tasalla osallistumalla yhdistyksen ajankohtaiskoulutuksiin. Nyt siihen on mahdollisuus syystapahtuman lopuksi paikan päällä tai etäosallistumalla Teamsin kautta. 

Ajankohtaiskoulutus on tarkoitettu sitoutuneille kokemus- ja vertaistukitoimijoille. Heille korvataan kohtuulliset matkakulut ja yhden yön majoitus kahden hengen huoneessa koulutuksen jälkeen osallistumisen perusteella. Koulutuksessa käydään läpi yhdistyksen käytäntöjä vertais- ja kokemustoiminnan suhteen, jaetaan vinkkejä ja kokemuksia vertais- ja kokemuskeikoista sekä suunnitellaan tulevaa vuotta.   


Koulutettu kokemustoimija on itse lyhytkasvuinen henkilö tai läheinen, joka kertoo lyhytkasvuisuuteen liittyvistä asioista omien kokemustensa pohjalta, usein vuosikymmenien kokemuksella. Koulutettu kokemustoimija pitää puheenvuoroja tai luentoja opiskelijoille tai ammattilaisille sekä työskennellä palvelujen kehittämistyöryhmissä tai ohjausryhmissä. Kokemustieto auttaa ammattilaisia jäsentämään ja soveltamaan teoreettista tietoa.  

Koulutettu vertaistukija jakaa omia kokemuksiaan sekä kuuntelee ja tukee saman kokeneita. Vertaistukijana tapaa erilaisia ihmisiä ja voimaantuu myös itse vertaistuen voimasta. Vertaistukijavalmennuksen jälkeen voi osallistua pienryhmäohjaajavalmennukseen, jolloin saa valmiudet toimia vertaistukiryhmän ohjaajana ja ylläpitäjänä. 


KUN UNI YLLÄTTÄÄ 

Majoittuminen 

Standard twin-luokan huoneet: 

  • Yhden hengen huone 113 €/vrk
  • Kahden hengen huone 133 €/vrk

Standard family four-luokan huoneet (2 x vuode & 115 cm vuodesohva):

  • Yhden hengen huone 118 €/vrk
  • Kahden hengen huone 138 €/vrk
  • Kolmen hengen huone 158 €/vrk

Superior family four-luokan huoneet (2 x vuode & 3 x lisävuode) 

  • Kahden hengen huone 153 €/vrk
  • Kolmen hengen huone 173 €/vrk
  • Neljän hengen huone 193 €/vrk


Lapset alle 13-v majoittuvat veloituksetta vanhempien kanssa samassa huoneessa.  Alle 18-vuotiaat voivat majoittua vain huoltajan kanssa. 

Huoneet varataan ilmoittautumisen yhteydessä yhdistyksen ilmoittautumislomakkeen kautta. Majoitus maksetaan itse hotellille.

Hotellille sisäänkirjautuminen alkaa klo 15.00. Uloskirjautuminen viimeistään klo 12.00. 


MITEN LÖYDÄT PERILLE  

Kulkuyhteydet ja pysäköinti  


Matkakeskukselta järjestetään kuljetus hotellille, jos se on ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen tiedusteltu.

Hotellissa on maksuton ulkopysäköintialue. LE-tunnuksen pysäköintipaikkoja 2 kpl.

Muistathan ilmoittautumisen yhteydessä kertoa, voitko tarjota kimppakyytiä tai jos tarvitset sellaista. 


Avustajat ja lastenhoito 

Yhdistys järjestää tapahtumaan yleisavustajia tarpeen mukaan. Ilmoitathan avustustarpeesi ilmoittautumisen yhteydessä. Yleisavustajilta saa apua esim. matkatavaroiden kantamisessa ja ruokailuissa.  

Henkilökohtainen avustaja tulee järjestää itse. Yhdistys ei maksa henkilökohtaisten avustajien mahdollisia matka-, osallistumis- tai majoituskuluja vaan ne tulee selvittää oman kunnan vammaispalvelun kanssa.  

Lastenhoito on järjestetty ennakkoon ilmoittautuneille yli 3-vuotiaille lapsille yhdistyksen varaamassa lastentilassa. Alle 3-vuotiaille oma aikuinen mukaan ohjelmiin.  


Kevättapahtuman matkakulukorvauksien hakeminen: 

Yhdistys maksaa matkakuluja jäsenilleen harkinnanvaraisesti. Jäsenten matkakulut valtakunnallisiin tapahtumiin maksetaan edellyttäen osallistumista sääntömääräiseen kokoukseen, vähentäen hallituksen jälkikäteen tapahtumakohtaisesti määrittelemä omavastuu, joka riippuu hakemusten kokonaismäärästä (suositaan %-osuutta). 

Matkakuluhakemus tulee jättää viimeistään 23.5.2023 


ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT!


Earlybird-hinnat eivät enää ole voimassa!  

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 13.4.2023. 


Huom. Ilmoittautumiset tarvitaan myös päiväkävijöistä ja ei-jäsenistä! 

Lisätietoja voit kysyä myös järjestötyöntekijältä puh 044 066 4885 (arkisin klo 11.30–16.00)  


Jäsenyys ja sen tuomat edut katsotaan ilmoittautumispäivän mukaan. Mikäli et ole täysin varma, oletko itse tai muut ilmoittamasi henkilöt yhdistyksen jäseniä, ota hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan päättymistä yhteyttä yhdistyksen jäsenrekisterinhoitajaan: jasenasiat@lyhytkasvuiset.fi Toimimalla ajoissa vähennät tapahtumaa järjestävien vapaaehtoistoimijoiden työmäärää ratkaisevasti.  


MAKSAMINEN  


Jäsenen earlybird-hinnat eivät enää ole voimassa!

Muutoin ilmoittautumiset ja omavastuut on hoidettava viimeistään 13.4.2023 

Omavastuut maksetaan yhdistyksen tilille FI1557300820841431                          viitenumerolla 21 42023 30500

Koko tapahtumalla on yksi yhteinen viitenumero, voit siis koota kaikki maksusi yhteen ja maksaa kerralla. Viestikenttään voit kirjoittaa, kenen maksusta on kyse ja mitä maksat. Viitenumero on kuitenkin pakollinen tieto. Mikäli emme saa maksua ajoissa, ilmoittautuminen ko. ohjelmaan peruuntuu.  

Kaikki ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutukset tulee tehdä ennen tapahtuman alkua. Veloitamme järjestelyistä aiheutuneet kulut, jos tehtyihin varauksiin tulee muutoksia, eikä niistä ole ilmoitettu etukäteen järjestötyöntekijälle. 


KORONA 

Osallistuthan tapahtumiin vain, jos sinulla ei ole koronatartuntaan viittaavia oireita eikä tiedossasi ole altistumista koronavirukselle viimeisen 14 vuorokauden aikana. 


Tapahtumapalaute

Mitä tapahtumaa palaute koskee? (Pakollinen tieto)
Millainen vaikutus tapahtumalla oli? (Pakollinen tieto)
Tiedon lisääntyminen (Pakollinen tieto)

Jos haluat mukaan toimintaan tai toivot, että sinuun ollaan yhteydessä, annathan yhteystietosi. Palautteen voi antaa myös nimettömänä, ja muutenkin kaikki palautteet käsitellään yhteystiedoista erikseen.