Lyhytkasvuiset ry

Lyhytkasvuiset – Kortväxta ry on v. 1984 perustettu valtakunnallinen yhdistys lyhytkasvuisille ja heidän läheisilleen. Yhdistyksessä on noin 700 jäsentä. Toimintaa toteutetaan pääsääntöisesti vapaaehtoistyön voimin.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia jäsenistön yhdyssiteenä, valvoa heidän oikeuksiaan ja työskennellä kasvuhäiriöiden aiheuttamien vammojen ja haittavaikutusten tutkimuksen, ehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen edistämiseksi.

Yhdistyksen tavoitteena on:

•    Välittää tietoa lyhytkasvuisuudesta ja siihen liittyvistä asioista, mm. apuvälineistä, tukimuodoista, vaatteista, ravitsemuksesta ja liikunnasta.

•    Antaa tietoa eri viranomaisille ja päättäjille, jotka tekevät työtä lyhytkasvuisten parissa (esim. sosiaalityöntekijöille, päiväkotien ja koulujen henkilökunnalle, lääkäreille, hoitajille).

•    Tukea samanlaisessa elämäntilanteessa olevaa lyhytkasvuista ja/tai hänen perhettään sekä läheisiään.

•    Kerätä tietoa eri diagnoosiryhmien hoitomuodoista ja tutkimuksista.

•    Vaikuttaa asenteisiin ja poistaa ennakkoluuloja.


JÄSENKYSELY 2019

Vuoden 2020 toiminnansuunnittelu käynnistyy ihan pian. Jotta osaamme suunnitella tapahtumia ja toimintaa, joka palvelee yhdistyksen jäseniä ja johon tulee osallistujia, kaipaamme teidän apua.

Vastaa alla oleviin kysymyksiin ja annat meille tärkeää taustatietoa ja hyviä ideoita. Vastausaikaa on 18.8.2019 saakka.  Vastaukset kootaan siten, ettei yhteystietonsa jättäneiden nimiä voi yhdistää vastauksiin.

Tehdään yhdessä vuodesta 2020 hyvä vuosi!

Lisätietoja antaa järjestötyöntekijä Henna Ylitolonen

puh. 044-066 4885 (ark. klo 11.30-16), toimisto@lyhytkasvuiset.fi

Tapahtumat

 

Yhdistyksen kevät- ja syystapahtumat

 

Ideoita vuoden 2020 tapahtumiin

 

Koulutukset

 

Yhdistys

 

Vahvista ja lähetä