Pistä päivämäärä muistiin: Syystapahtuma la-su 10.-12.11.2023 Tampereella. Tampereella on myös Apuvälinemessut  to-la 9.-11.11.2023.

Tapahtumainfo


Perjantai

Klo 15:30-17:30 Yhdistyksen infotiski avoinna (hotellin aula)

Piipahda ilmoittautumassa syystapahtumaan ja saat viime hetken vinkit viikonlopun ohjelmasta. Voit myös kysyä yhdistyksen toiminnasta tai tuoda ideoita tuleviin tapahtumiin.

Klo 18–20 Opastettu vierailu Vakoilumuseossa, Agenttikoulu

Ennakkoilmoittautuminen!

Tule testaamaan vakoilun vaatimia ominaisuuksia kahdeksassa tehtävässä. Jokainen testin suorittanut saa diplomin ja suosituksen kykyjensä mukaiseen tiedusteluorganisaatioon maailmalla. Lions Club Tampere/Hervanta ry on tukenut ohjelmaa ja avustusta on haettu erityisesti miesten osallistumisen tukemiseksi. Sukupuoleen katsomatta tilaisuus on kaikille. www.vakoilumuseo.fi

Vakoilumuseon yhteystiedot:

Satakunnankatu 18, 33210 Tampere Puh: 03-2123 007

Museo sijaitsee Finlaysonin alueella koskenpuoleisessa päädyssä Media 54 -osassa kerroksessa 0. Museoon on esteetön pääsy myös pyörätuolilla 1. kerroksen lasiovien takana sijaitsevilla hisseillä.

Etäisyys hotellilta kävellen on noin 500 m. Vakoilumuseon lähellä on myös Plevnan tai Frenckellin pysäköintitalot.

Omavastuu: Jäsenhinta 2 €/hlö. Ei-jäsenille 15 €/hlö.

Hotellin ravintola Bord on auki klo 16.00–23.00, jonne voi mennä omakustanteisesti illalliselle jatkamaan iltaa tai kiertämään Tammerkoskea ja Koskipuistoa, jonka laidalla hotelli sijaitsee.


Lauantai

Klo 9–12 Infotiski auki (hotellin aula)

Klo 9–14.30 Kohtaamispaikka (Virta, 1. kerros)

Tule juttelemaan muiden yhdistyksen jäsenien kanssa, jakamaan ajatuksia ja tutustumaan uusiin ihmisiin.

Klo 9–17 Kirppis auki (Virta, 1. kerros)

Ennakkoilmoittautuminen! (Pöytävarauksista)

Tule antamaan ja/tai myymään vaatteita ja muita tavaroita. Jokainen myyjä vastaa itse hinnoitteluista ja maksujen vastaanottamisesta. Pöytiä on rajallinen määrä. Yhdistys ei vastaa esille tuoduista tavaroista.

Klo 9.30 Yhteiskyydit Apuvälinemessuille, paluu lähtee messuilta klo 12.30

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ilmailunkatu 20, Tampere

Ennakkoilmoittautuminen.

https://apuvaline.expomark.fi/

Lue tarkemmat tiedot erillisestä Apuvälinemessujen ilmoituksesta. Tästä klikkaamalla pääset yhdistyksen Apuvälinemessujen ilmoitukseen. 

Klo 13–18 Lastenhoito (Pouta, -1. kerros)

Ennakkoilmoittautuminen!

Lastenhoito on tarkoitettu 3–10-vuotiaille lapsille. Alle 3-vuotiaat vanhemman seurassa. Lastenhoitotilassa pelejä sekä piirustus- ja askartelutarvikkeita kaikkien käytettäväksi

Klo 13.30–14.30 Alaikäisten lyhytkasvuisten vanhempien vertaistukikeskustelu (Pilvi, -1 kerros)

Ennakkoilmoittautuminen!

Tule keskustelemaan ja vaihtamaan kokemuksia toisten samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Tapaamisen tarkoitus on jakaa tuntemuksia ja kokemuksia.

Klo 13.30–14.30 Kohtaamispaikalla yhdistyksen vertaistukitoimijoita ja nuorisovastaavat (Virta, 1. kerros)

Vapaamuotoista olemista kaikenikäisille. Tilassa lautapelejä ja mahdollisuus vapaaseen jutteluun. Kirpputori on samassa tilassa.

Klo 14.30–16.30 Yhdistyksen syyskokous (Virta, 1. kerros)

Tule vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan ja valitsemaan mm. uusia hallituksen jäseniä ja valmistautumaan juhlavuoteen päättämällä toimintasuunnitelma vuodelle 2024. Lue kokouksen kulusta lisää erillisestä kokouskutsusta.

Klo 16.30–17.30 Kohtaamispaikka (Virta, 1. kerros)

Tule juttelemaan syyskokouksen ja illallisen välissä muiden yhdistyksen tapahtumassa olevien kanssa.

Klo 17.50 Ryhmäkuva ja illallinen (aulan viereinen ravintola)

Ennakkoilmoittautuminen!

Illallinen alkaa lehtikuohu-maljan nostolla Suomen edustuksen kunniaksi lyhytkasvuisten MM-kisoissa.

Menu:

Katkarapuskagen L, G

Briejuustoa L, G ja sipulihilloketta M, G

Paahdettua bataattia ja lehtikaalia M, G

Salaattibuffet

Paistettua kananrintaa ja herkkusieniä marsalakastikkeessa L, G

Lämminsavustettua lohta ja ruohosipulivoikastiketta L, G

Kasviskoftapihvejä ja chilimajoneesia L, G

Persiljaperunoita L, G

Erityisruokavaliot huomioidaan ilmoittautumisten yhteydessä saatujen tietojen mukaan.


Illallisen jäsenhinnat:

-  5 € / hlö jos olet ilmoittautunut ja maksanut omavastuun viimeistään su 15.10.2023

-  15 € /hlö, jos olet ilmoittautunut ja maksanut omavastuun 16.-25.10.2023 välisenä aikana.

Ei-jäsenille: aikuiset 33 €, yli 13-vuotiaat 33 € ja 3–13-vuotiaat 16,50 €.

Illallisen aikana on uuden ja vanhan hallituksen esittäytyminen, mitalikahvit kaikkien MM-kisoihin osallistuneiden kilpailijoiden ja huoltojoukkojen kunniaksi sekä fiiliksiä kisoista.

Klo 20–22 Lapsille ja nuorille disko (Pouta, -1. kerros)

Disko on tarkoitettu nuorille (yli 11 v.) klo 21–22. Tätä ennen sinne ovat tervetulleita myös alle 11-vuotiaat vanhempien seurassa/vastuulla.


Hotelli sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa, Tampereen pääkadusta (Hämeenkatu) 100 m päässä, jonka varrella on useita paikkoja, joihin voi halutessaan mennä jatkamaan iltaa.


Sunnuntai

Klo 10.30–11 Hallituksen uusien ja vanhojen jäsenien tapaaminen. (Pouta, -1. kerros)

Klo 11–11.30 Tapahtumajärjestämisen info (Pouta, -1. kerros) Ennakkoilmoittautuminen!

Kutsumme kaikki tapahtuman järjestämisestä ja suunnittelusta kiinnostuneet yhteiseen infoon. Tulemme tarvitsemaan erityisesti seuraavan vuoden juhlatapahtumaan ja kesän urheilutapahtumaan järjestäjiä ja suunnittelijoita.

Klo 12–14 Vertaistuki- ja kokemustoimijoiden ajankohtaiset (Pouta, -1. kerros)

Ennakkoilmoittautuminen!

Yhdistyksen sitoutuneille vertaistuki- ja kokemustoimijoille ajankohtaiskoulutus. Käydään läpi yhdistyksen käytäntöjä vertais- ja kokemustoiminnan suhteen, jaetaan vinkkejä ja kokemuksia. vertais- ja kokemuskeikoista sekä suunnitellaan tulevaa vuotta. Mahdollisuus etäosallistumiseen Teamsin kautta. Linkki jaetaan kaikille vertaistuki- ja kokemustoimijoille.


Vinkkejä omatoimiseen tutustumiseen eri nähtävyyksiin Tampereella

Syystapahtuman jälkeen voi mennä omakustanteisesti nauttimaan vielä Tampereen palveluista esimerkiksi Tampere-talossa sijaitsevaan Muumimuseoon (Vuolteenkatu 1, Tampere), joka tarjoaa elämyksiä kaiken ikäisille ja kaikille aisteille. Muumimuseossa voi uppoutua muumien seikkailuihin. Museo on esteetön. Auki syystapahtuman ajan pe klo 9–17 ja la-su klo 10–17.


Museokeskus Vapriikissa on monia eri näyttelyitä kaiken ikäisille. Pysyvinä näyttelyinä mm pelimuseo, jääkiekkomuseo ja luonnontieteellinen museo. Museokeskus on esteetön. Avoinna ti-su 10–18. (Alaverstaanraitti 5). www.vapriikki.fi

 

Nuorten oma ohjelma

Perjantai-illan Vakoilumuseo ja Apuvälinetapahtuma on tarkoitettu kaiken ikäisille. Lauantaina nuoret voivat kulkea nuorisovastaavien kanssa Apuvälinetapahtumassa sekä kokoontua kohtaamispaikalle heidän kanssaan. Jokaisella 15 vuotta täyttäneellä jäsenellä on äänioikeus syyskokouksessa. Illalla on luvassa disko. Lisätietoja nuorille kohdennetusta ohjelmasta voit kysyä nuorten WhatsApp-ryhmässä, soittamalla tai laittamalla sähköpostia järjestötyöntekijälle.


Kokemus- ja vertaistukitoimijoille ajankohtaiskoulutus

Kaikilla on elämänkokemusta ja viisautta, jota voi hyödyntää monin eri tavoin esimerkiksi yhdistyksen kokemustoiminnassa tai vertaistukitoiminnassa. Pelkkä kokemus ei näissä toiminnoissa riitä, vaan se pitää osata sanoittaa sopivalla tavalla, jotta toisetkin ymmärtävät. Vertaistuki- ja kokemustoiminta ovat yhdistyksen säännönmukaista toimintaa, jossa toimijat koulutetaan tehtäviinsä. Perus- ja jatkokoulutukset tapahtuvat Invalidiliiton ja HARSOn kautta uusille toimijoille sekä niille, jotka eivät ole kyseisiä koulutuksia suorittaneet. Lyhytkasvuiset ry:n toimijoilta edellytetään sitoutumista vuodeksi kerrallaan. Pitkän linjan toimijoiden odotetaan myös pitävän yhdistystiedot ja -käytännöt ajan tasalla osallistumalla yhdistyksen ajankohtaiskoulutuksiin. Nyt siihen on mahdollisuus syystapahtuman lopuksi paikan päällä tai etäosallistumalla Teamsin kautta.


Ajankohtaiskoulutus on tarkoitettu sitoutuneille kokemus- ja vertaistukitoimijoille. Heille korvataan kohtuulliset matkakulut ja yhden yön majoitus kahden hengen huoneessa koulutuksen jälkeen osallistumisen perusteella. Koulutuksessa käydään läpi yhdistyksen käytäntöjä vertais- ja kokemustoiminnan suhteen, jaetaan vinkkejä ja kokemuksia vertais- ja kokemuskeikoista sekä suunnitellaan tulevaa vuotta. 


Koulutettu kokemustoimija on itse lyhytkasvuinen henkilö tai läheinen, joka kertoo lyhytkasvuisuuteen liittyvistä asioista omien kokemustensa pohjalta, usein vuosikymmenien kokemuksella. Koulutettu kokemustoimija pitää puheenvuoroja tai luentoja opiskelijoille tai ammattilaisille sekä työskennellä palvelujen kehittämistyöryhmissä tai ohjausryhmissä. Kokemustieto auttaa ammattilaisia jäsentämään ja soveltamaan teoreettista tietoa.

Koulutettu vertaistukija jakaa omia kokemuksiaan sekä kuuntelee ja tukee saman kokeneita. Vertaistukijana tapaa erilaisia ihmisiä ja voimaantuu myös itse vertaistuen voimasta. Vertaistukijavalmennuksen jälkeen voi osallistua pienryhmäohjaajavalmennukseen, jolloin saa valmiudet toimia vertaistukiryhmän ohjaajana ja ylläpitäjänä.


Majoittuminen


Scandic Tampere Koskipuisto

Standard-luokan huoneet:

Yhden hengen huone 135 € / vrk

Kahden hengen huone 155 € / vrk

Kolmen hengen huone 175 € / vrk


Huoneet varataan ilmoittautumisen yhteydessä yhdistyksen ilmoittautumislomakkeen kautta. Huoneita rajallinen määrä. Majoitus maksetaan itse hotellille. Alle 18-vuotiaat voivat majoittua vain huoltajan kanssa.

Hotellissa ei ole erillisiä esteettömiä huoneita.

Hotellille sisäänkirjautuminen alkaa klo 15.00. Uloskirjautuminen viimeistään klo 12.00.

Lisätietoja hotellista: https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/tampere/scandic-tampere-koskipuisto


Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Hotelli sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa, pääkatu Hämeenkadun vieressä Tammerkosken lähellä. Osoite: Koskikatu 5, Tampere. Tampereen linja-autoasema sijaitsee hotellista 700 m päässä ja rautatieasema sijaitsee hotellista 450 m päässä.

Linja-autoasemalta ja rautatieasemalta järjestetään kuljetus hotellille, jos tarve ja aikataulu on kerrottu ilmoittautumisen yhteydessä.

Käytössäsi on hotellin oma parkkihalli (autopaikkoja 26 kpl), sisäpihan ulkopysäköintipaikat (6 paikkaa) sekä P-Hämppi -parkkihalli.  
Pysäköinnin hinnat:

Hotellin pysäköintihalli 24 €/vrk

Hotellin ulkoparkki 10 €/vrk

P-Hämppi 29 €/vrk tai Moovy-sovelluksella 27 €/vrk (Pysäköinti on maksullista myös liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen haltijoille.)

Hotellilla 2 LE-pysäköintipaikkaa

Huom! P-Hämppiin on useita sisäänkäyntejä ja se sijaitsee rautatieaseman lähellä. Tampereen keskustassa on myös muita pysäköintihalleja.

Muistathan ilmoittautumisen yhteydessä kertoa, voitko tarjota kimppakyytiä tai jos tarvitset sellaista. Huom. Yhdistys ei takaa, että sinulle järjestyy kimppakyyti, sillä se riippuu muista osallistujista.

 

Avustajat

Yhdistys järjestää tapahtumaan yleisavustajia tarpeen mukaan. Ilmoitathan avustustarpeesi ilmoittautumisen yhteydessä. Yleisavustajilta saa apua esim. matkatavaroiden kantamisessa ja ruokailuissa.

Henkilökohtainen avustaja tulee järjestää itse. Yhdistys ei maksa henkilökohtaisten avustajien mahdollisia matka-, osallistumis- tai majoituskuluja vaan ne tulee selvittää oman hyvinvointialueen vammaispalvelun kanssa (tai maksetaan itse). Muista ilmoittaa myös henkilökohtainen avustaja tapahtumaa, jos hän osallistuu esimerkiksi ruokailuun tai majoittuu hotellissa.


Lastenhoito

Lastenhoito on järjestetty lauantaina klo 13–18 ennakkoon ilmoittautuneille yli 3-vuotiaille lapsille yhdistyksen varaamassa lastentilassa. Alle 3-vuotiaille oma aikuinen mukaan ohjelmiin.


Syystapahtuman matkakulukorvauksien hakeminen

Yhdistys maksaa matkakuluja jäsenilleen harkinnanvaraisesti. Jäsenten matkakulut valtakunnallisiin tapahtumiin maksetaan edellyttäen osallistumista sääntömääräiseen kokoukseen, vähentäen hallituksen jälkikäteen tapahtumakohtaisesti määrittelemä omavastuu, joka riippuu hakemusten kokonaismäärästä (suositaan %-osuutta). Matkakuluhakemus tulee jättää viimeistään 11.12.2023.


Häirintäyhdyshenkilöt

Yhdistys on syrjinnästä vapaa yhdistys, jonka toimintaan jokaisen tulee saada liittyä yhdenvertaisesti omana itsenä kokematta häirintää. Häirintää tai muuta epäsopivaa käytöstä kokeneena kenenkään ei tule joutua jäämään yksin asian kanssa.

Jos koet tapahtumassa turvattomuutta, häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua voit puhua siitä paikan päällä tapahtuman häirintäyhdyshenkilöille Ellen Nirhamolle ja/tai Karita Karttuselle. Voit ottaa yhteyttä myös jälkikäteen sähköpostitse ellen.nirhamo@lyhytkasvuiset.fi ja/tai karita.karttunen@lyhytkasvuiset.fi. Voit olla yhteydessä häirinnästä tai epäsopivasta kohtelusta, vaikka et itse kokisi sitä, mutta havaitset sellaista.


ILMOITTAUTUMINEN

Earlybird-hinnat ovat voimassa, kun ilmoittaudut ja maksat omavastuut viimeistään 15.10.2023

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 25.10.2023.

Huom. Ilmoittautumiset tarvitaan myös päiväkävijöistä ja ei-jäsenistä!

Lisätietoja voit kysyä myös järjestötyöntekijältä puh. 044 066 4885 (arkisin klo 11.30–16.00)

Jäsenyys ja sen tuomat edut katsotaan ilmoittautumispäivän mukaan. Mikäli et ole täysin varma, oletko itse tai muut ilmoittamasi henkilöt yhdistyksen jäseniä, ota hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan päättymistä yhteyttä yhdistyksen jäsenrekisterinhoitajaan: jasenasiat@lyhytkasvuiset.fi Toimimalla ajoissa vähennät tapahtumaa järjestävien vapaaehtoistoimijoiden työmäärää ratkaisevasti.


MAKSAMINEN

Earlybird-hinnat ovat voimassa, kun ilmoittaudut ja maksat ennakkoilmoittautumisen vaativien ohjelmien omavastuut viimeistään 15.10.2023 

Hotellihuoneen osuus maksetaan hotellille.

Muutoin ilmoittautumiset ja omavastuut on hoidettava viimeistään 25.10.2023

Omavastuut maksetaan yhdistyksen tilille: 

FI15 5730 0820 8414 31. Viitenumero: 1 01123 30551


Koko tapahtumalla on yksi yhteinen viitenumero, voit siis koota kaikki maksusi yhteen ja maksaa kerralla. Viestikenttään voit kirjoittaa, kenen maksusta on kyse ja mitä maksat. Viitenumero on kuitenkin pakollinen tieto. Mikäli emme saa maksua ajoissa, ilmoittautuminen ko. ohjelmaan peruuntuu.


Kaikki ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutukset tulee tehdä mahdollisimman aikaisin ennen tapahtuman alkua. Veloitamme järjestelyistä aiheutuneet kulut, jos tehtyihin varauksiin tulee muutoksia, eikä niistä ole ilmoitettu etukäteen järjestötyöntekijälle.Huomioithan, että illallisen earlybird-tarjous on voimassa jos ilmoittaudut ja maksat omavastuut viimeistään 15.10.

Ilmoittautuminen syystapahtumaan 10.-12.11.2023

Täytä jokaisesta osallistujasta oma ilmoittautuminen. 

Henkilötiedot

Yhteystiedot tarvitaan, jotta voimme tarvittaessa olla yhteydessä ilmoittautumiseenne ja tapahtumaan liittyvissä asioissa.

Kaikista yhdistyksen tapahtumista on ilmoitus jäsenlehdessä, mutta lähetämme tietoa tapahtumista tai muista ajankohtaisista asioista tarvittaessa jakelulistalla.

Saako sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi lisätä yhdistyksen tiedotuslistalle? (Tietoja ei anneta ulkopuolisille ja tiedotuslistalta pääset pois ilmoittamalla asiasta järjestötyöntekijälle.) Pakollinen tieto

Kaikki ovat tervetulleita tapahtumiin. Hinnat ovat erilaiset jäsenille ja ei-jäsenille. Lisäksi haluamme huomioida uudet kävijät tapahtumissamme.

(Jäsenedun saadaksesi, sinun tulee olla yhdistyksen jäsen ilmoittautumishetkellä.)

Oletko Lyhytkasvuiset - Kortväxta ry:n jäsen? (Pakollinen tieto)
Oletko uusi kävijä yhdistyksen tapahtumissa? (Pakollinen tieto)

Ruokailutiedot

Onko sinulla ruoka-aineallergioita tai jokin erityisruokavalio? (Pakollinen tieto)

Majoittautuminen ja apuvälineet

(Yöpyminen maksetaan hotellissa paikan päällä.)

Yövyn seuraavan ajan (Pakollinen tieto)
Majoitustiedot (Pakollinen tieto)
Majoituksessa huomioitava
Minulla on seuraavat apuvälineet mukanani (Pakollinen tieto)

Apuvälinemessut ja yhteiskuljetus

(Huom! Apuvälinemessujen pääsylippu tulee sähköpostiosoitteeseen, jonka ilmoitit aiemmassa kohdassa)

Apuvälinemessuihin osallistuminen (Pakollinen tieto)
Yhdistyksen järjestämä yhteiskuljetus messuille (Pakollinen tieto)

Apuvälinemessuille tarvitaan vapaaehtoisia esittelemään yhdistystä ja kertomaan lyhytkasvuisuudesta.

Voin tulla esittelijäksi: (Pakollinen tieto)

Ohjelmiin ilmoittautuminen

Osallistun vierailuun Vakoilumuseossa pe klo 18-20 (Pakollinen tieto)
Kirpputoripöydän varaaminen la klo 9-17 (Pakollinen tieto)
Osallistun lastenhoitoon la klo 13-18 (Pakollinen tieto)
Lapsiperheiden vertaistukituokio la klo 13.30-14.30 (Pakollinen tieto)
Syyskokoukseen alustava osallistuminen (jotta osaamme varata materiaalia oikean määrän) Pakollinen tieto
Illallinen la alkaen klo 17.50 (pakollinen tieto)
Tapahtumajärjestämisen info su klo 11-11.30 (Pakollinen tieto)
Vertaistuki- ja kokemustoimijoiden ajankohtaiset su klo 12-14 (Pakollinen tieto)

Matkustaminen

Kimppakyydit voivat mahdollistaa jollekin osallistumisen. Lisäksi ne tekevät matkanteosta edullisempaa ja ekologisempaa.

Kimppakyydit voivat mahdollistaa jollekin osallistumisen. Lisäksi ne tekevät matkanteosta edullisempaa ja ekologisempaa - ilmoita jos olet kiinnostunut. (Pakollinen tieto)

Liikkumisesteisille voidaan järjestää nouto paikkakunnan asemilta vain, jos tarve sekä saapumis- ja lähtöajat on ilmoitettu etukäteen tämän ilmoittautumisen yhteydessä.

Liikkumisesteisen noutotarve

Vapaaehtoiseksi tapahtumaan

Tapahtumissa tarvitaan vapaaehtoisia auttamaan infotiskillä sekä yleisavustajina. Auttamalla mahdollistat omalta osaltasi tapahtuman onnistumisen. 

Voin toimia infotiskillä tai kohtaamispaikalla (Pakollinen tieto)
Voin toimia yleisavustajana (Pakollinen tieto)

Kuvauslupa

Huom! Tapahtumassa otettava ryhmäkuva julkaistaan jäsenlehdessä, netissä ja somessa. Kuva myös säilytetään tapahtuman jälkeen. Tulemalla ryhmäkuvaan annat luvan tähän. Muiden kuvien suhteen voit antaa luvan alla olevista vaihtoehtoista. (Pakollinen tieto)

Viestinnän ja vaikuttamistyön tueksi keräämme tietoja, mistä sait tietoja tästä tapahtumasta.

Nämä tiedot talletetaan nimettöminä, eikä niitä voi yhdistää muihin antamiisi vastauksiin. 

Sain tietää tästä tapahtumasta (Pakollinen tieto)

Tietojen käsittely

Täyttämällä tämän lomakkeen, suostut antamaan yllä olevat tiedot ruokailuvarauksia sekä muita tapahtumajärjestelyjä varten. Tiedot hävitetään tapahtuman jälkeen. Kuittaathan suostumuksesi valitsemalla kyllä. (Pakollinen tieto)