Lyhytkasvuinen Jesse Rakkolainen on Guinnessin ennätysmies - seuraava tavoite on mitali MM-kisoista

25.7.2023

Raumalainen Jesse Rakkolainen 29 on poikkeuksellisen lahjakas ja motivoitunut urheilija, joka on tunnettu Guinnessin ennätyksestään. Seuraavaksi edessä on valtava 11 lajin urakka lyhytkasvuisten MM-kilpailuissa Saksan Kölnissä.

Rakkolainen rullasi itsensä vuonna 2021 Guinnessin ennätysmieheksi kategoriassa "The most standing ab wheel rolls in one minute (male)".

"Edellinen ennätys oli amerikkalaisella, jonka ennätys oli 27 toistoa minuutissa. Minun uusi ennätys on 35 toistoa minuutissa, joten ennätys meni komeasti rikki", kertoo Jesse Rakkolainen.

Nyt hän ottaa seuraavan suuren askeleen kilpaurheilussa, osallistumalla lyhytkasvuisten MM-kilpailuihin Kölnissä 28.7. - 5.8.2023. 


Hurjaan kisaurakkaan valmistautuminen sujunut loistavasti 

138 senttisellä raumalaisella on edessään hurja urakka lyhytkasvuisten maailmanmestaruuskisoissa. Hän aikoo osallistua kaikkiaan 11 eri lajiin. Rakkolainen osallistuu voimanostoon, uintiin, jalkapalloon, lentopalloon, koripalloon, jousiammuntaan, keihäänheittoon, kuulantyöntöön, juoksulajeihin, sulkapalloon ja pöytätennikseen.

"Tärkein laji on minulla heti ensimmäisenä, eli penkkipunnerrus. Sitä on paljon treenattu ja siinäkin on ollut onnistumisia ja vastoinkäymisiä. Sulkapalloa olen treenannut yhdessä Huhtasen Henrin kanssa ja se on tuntunut myös kivalta. Odotan kilpailuja innoissani", hehkuttaa Jesse.

MM-kisoihin valmistautuminen on sujunut aktiiviselta nuorelta mieheltä monipuolisen urheilun merkeissä.

"Olen valmistautunut erittäin hyvin, treenaamalla monia eri lajeja sekä pitämällä hyvää ruokavaliota yllä. Treenaaminen on myös ollut minulle todella tärkeää jo vuosikymmenen ajan", kertoo Rakkolainen.

Arvokisoihin valmistautumisessa on auttanut osaltaan myös aiemmat kokemukset urheilukilpailuista, joita Jesselle on elämän aikana kertynyt.

"Nuorempana harrastin 3 vuotta jalkapalloa ja siinä on tullut lapsuudessa kisattua. Myöhemmin noin 20 vuotiaana aloin harrastamaan vapaaottelua ja siinä tuli kahdet kisat käytyä, kuin myös lukkopainissakin."


Tavoitteena MM-kisoissa mitali ja hyvä paikallinen ruoka 

Raumaster Paperilla asiakaspalveluinsinöörinä työskentelevä Jesse viettää ansaittua kesälomaansa ja suhtautuu tuleviin kisoihin toiveikkaana.

"MM-kisoissa tavoitteena olisi saada mitali jos toinenkin kotiin vietäväksi, mutta myös saada uusia ystäviä, kontakteja ja pitää hauskaa. Kesälomakin on parhaillaan käynnissä ja pitkästä aikaa pääsen ulkomaille, niin lomailusta aion nauttia ja etsiä hyvää paikallista ruokaa." 

"Kölhnistä ei ole aiempaa kokemusta, mutta siellä on kuulemma hieno kirkko, joka pitää käydä chekkaamassa", virnistää Rakkolainen.

Urheileminen ja liikunta on tuonut paljon hyvää Jessen elämään. Usein sanotaan, että urheilija ei tervettä päivää näe, mutta hänellä on kuitenkin positiivisempi kokemus asiasta.

“Aktiivisen punttisaliharjoittelun aloitin autokortin saatuani ja kesäisin olen ollut himo pyöräilijä, koska se tekee todella hyvää jaloille ja hermoille. Nuorempana minulla oli paljon selkä ja jalkaongelmia. Toivoin urheilun avulla löytäväni niihin helpotusta ja niin löysinkin. Liikunta on hyväksi ihan jokaiselle, pituudesta riippumatta." 

 

Lyhytkasvuisten MM-kilpailut ja Suomen joukkueen suoritukset nähtävissä livelähetyksenä osoitteessa https://wdg2023.com/media/live/