Lyhytkasvuisten MM-kilpailuihin peräti 534 urheilijaa - Suomi hakee menestystä kaikkien aikojen suurimmalla joukkueella

10.6.2023

Suomen 20 henkinen joukkue lähtee hakemaan menestystä lyhytkasvuisten MM-kilpailuihin Saksan Kölniin. Kilpailut järjestetään 28. heinäkuuta - 5. elokuuta.


Lyhytkasvuisten MM-kilpailut (World Dwarf Games) on suurin lyhytkasvuisten kansainvälinen tapahtuma, joka järjestetään neljän vuoden välein. Se tarjoaa lyhytkasvuisille urheilijoille mahdollisuuden kilpailla eri urheilulajeissa ja näyttää taitonsa maailmanlaajuiselle yleisölle.

Heinä-elokuun vaihteessa Saksassa järjestettävät kilpailut ovat järjestyksessään kahdeksannet. Tänä vuonna mukana on ennätysmäärä osallistujia, kun toisistaan mittaa ottaa peräti 534 urheilijaa, 29 eri maasta. Suomesta kisoihin osallistuu noin 20 urheilijaa, ja lisäksi huolto- ja kannustajajoukkoja.

"Meillä on erittäin hieno tilanne, kun saimme koottua Suomestakin ison 20 henkisen joukkueen kisoihin. Aiemmin meiltä on ollut osallistujia vain kourallinen, mutta nyt meitä on aidosti joukkue. Lähdemme ehdottomasti hakemaan menestystä kisoista ja haluamme nostaa muutenkin Suomea esiin sekä hakea toimintamalleja tuotavaksi takaisin", kertoo Lyhytkasvuiset ry:n hallituksen jäsen ja Suomen joukkueen virallinen organisaattori Sanna Leppäjoki-Tiistola.


Kisoissa on paljon lajeja, joista koripallo usein hämmentää ihmisiä

Saksan Kölnissä kisaillaan laajasti erilaisissa urheilulajeissa. Valikoimassa on jousiammunta, sulkapallo, koripallo, boccia, kiekonheitto, keihäänheitto, voimanosto, kuulantyöntö, jalkapallo, uinti, pöytätennis, juoksulajit ja lentopallo. Kisoihin osallistuu eri ikäisiä lyhytkasvuisia, joten sarjoja löytyy lapsista aikuisiin.

"Lyhytkasvuiset voivat harrastaa hyvinkin laajasti erilaista urheilua, kuten tämäkin lajivalikoima osoittaa. Usein koripallo aiheuttaa ihmisissä eniten ihmettelyä, mutta sitäkin pelataan varsin vauhdikkaalla sykkeellä, toki donkkaaminen ei meiltä lyhäreiltä onnistu", sanoo Leppäjoki-Tiistola.

Suomelta löytyy osallistujia lähes kaikkiin lajeihin, joten menestystäkin on mahdollista saavuttaa useiden urheilijoiden voimin. Kisoihin osallistuu hyvin laajasti eri tasoisia urheilijoita.

"Joukosta löytyy aivan huippuja paralympiatason urheilijoita sekä vähemmän aikaa harjoitelleita osallistujia. Tärkeintähän ei aidosti ole mitalit, vaan liikunnan ilo ja saada paljon hienoja uusia kokemuksia meidän porukalle", taustoittaa Sanna.


Lyhytkasvuisten MM-kilpailuilla urheilumenestystäkin suurempi merkitys

Ainoastaan lyhytkasvuisille henkilöille järjestettävät kilpailut ovat enemmän kuin pelkkä urheilutapahtuma – ne edustavat yhteisöllisyyttä, tasa-arvoa ja kannustavat lyhytkasvuisia ihmisiä saavuttamaan unelmiaan.

"Ajattelen niin, että parhaimmillaan voisimme innostaa kisojen myötä yhä useampia lyhytkasvuisia liikunnan ja harrastusten pariin. Meidän loistavat urheilijat näyttävät hienoa esimerkkiä siitä, että ihan kaikki on mahdollista", Leppäjoki-Tiistola pohtii.

Mediassa on viime aikoina kirjoitettu ihmisten liikkumattomuudesta ja sen aiheuttamista ongelmista. Lyhytkasvuisille sopivan liikuntalajin löytyminen voi olla keskivertoihmistä vaikeampaa, mutta ratkaisuja kuitenkin löytyy. Sanna Leppäjoki-Tiistola näkee lyhytkasvuisten urheilukilpailuilla myös laajempaa yhteiskunnallista merkitystä.

"Parhaimmillaan voisimme antaa motivaatiota ja inspiraatiota liikunnan pariin ihan kaiken pituisille ihmisille. Voimme osoittaa sen, että jokainen voi nauttia liikunnasta omalla tavallaan. Tärkeintä on aloittaa ja saada onnistumisia. Suosittelen ehdottomasti seuraamaan kisojen antia sosiaalisen median kautta."

Niko Norisalo 

Seuraa kisoihin valmistautumista ja kisoja

www.lyhytkasvuiset.fi

Facebook
Instagram


Haluatko tukea Suomen joukkuetta - ota yhteyttä

Sanna Leppäjoki-Tiistola
sanna.leppajoki@lyhytkasvuiset.fi

Ellen Nirhamo
ellen.nirhamo@lyhytkasvuiset.fi