Anniina Lehtinen harjoittelee MM-kisoihin

4.7.2023

Olen Anniina Lehtinen, Turussa asustava parayleisurheilija ja olen yksi MM-kisoihin osallistuvista urheilijoista. Lajit joissa kisaan ovat kiekonheitto, kuulantyöntö ja boccia. Kiekonheitto ja kuulantyöntö ovat minun päälajit ja boccia ns. villi kortti. Haluan kisoissa kokeilla myös jotain aivan uutta, joten siksipä boccia valikoitui itselle vielä kolmanneksi lajiksi.

Parayleisurheilun olen aloittanut viime vuoden toukokuussa ja treenaan Turun seudun kenttäurheilijoissa valmentajan johdolla kiekonheittoa ja kuulantyöntöä tavoitteellisesti. Lajitreenejä minulla on ollut kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Olen itse tykännyt paljon etenkin kiekonheitosta ja siinä minulla on tullutkin mukavasti edistystä, vaikka olen treenannut suhteellisen vähän aikaa.

Lähden näihin lyhytkasvuisten MM-kisoihin täynnä intoa ja mielenkiintoa. Nämä ovat itselle ensimmäiset ulkomailla käytävät kisat, joten jo siltäkin kantilta olen odottavaisin mielin. Nämä ovat myös ensimmäinen kerta, kun pääsen kilpailemaan muita vastaan. Suomessa kun olen toistaiseksi kissannut oman vammaluokkani ainoana. Toivottavasti tulevaisuudessa voisin saada myös Suomessa kilpakumppaneita.