Riihimäen voimanainen Milla Lassila valmiina lyhytkasvuisten MM-kisoihin – "Olisihan se upeeta voittaa mitali"

24.7.2023

Milla Lassila 32 on täynnä intoa ja päättäväisyyttä, kun hän valmistautuu kansainväliselle kisakentälle lyhytkasvuisten MM-kilpailuihin Saksaan. Nopeasti kehittynyt nainen on yksi Suomen mitalitoivoista Kölnissä.

110 senttinen Milla on naimisissa ja kahden lapsen ylpeä äiti, joka elää aktiivista elämää perheensä kanssa. Hän toimii myös omaishoitajana kuopukselleen, joka vie paljon aikaa arjessa. Yksi rakkaista harrastuksista on koiranäyttelyihin osallistuminen. 

Voimanosto on vienyt Millan sydämen, ja tänä vuonna hän on treenannut tavoitteellisesti valmentajan kanssa lyhytkasvuisten MM-kilpailuihin

"Kuntosali taustaa itselläni on vuodesta 2014 alkaen, mutta aktiivista treenaamista vuodesta 2018, joten päätin nyt lähteä kokeilemaan mihin rahkeet riittää. Virallisesti penkkipunnerruksen aloitin tänä vuonna. Olen tykästynyt tähän lajiin ja se tuntuu omalta jutulta", kertoo Milla Lassila.

Päätös kisoihin osallistumisesta vaati hieman pohdintaa ennakkoon, mutta lopulta into ja houkutus kilpailua kohtaan vei voiton.

"Ensin mietin pitkään, lähdenkö mukaan. Jokin sisälläni sanoi, että nyt lähdetään tai muuten harmittaa jälkeenpäin. Tästä tulee varmasti upea kokemus!", sanoo Milla.


Voimamilla on yksi Suomen joukkueen mitalitoivoista

Vaikka lyhytkasvuisten MM-kisat ovat vasta Millan ensimmäiset viralliset kilpailut penkkipunnerruksessa, hän on osoittanut nopeaa kehitystä ja potentiaalia harjoituksissaan. 

Vaatimaton voimanainen ei halua asettaa itselleen liian kovia menestyspaineita tai tiukkoja tavoitteita. 

"Lähden kokeilemaan, mihin voimamilla pystyy ja teen parhaani. Toki upeaa olisi, jos jonkun mitalin sieltä nappaisin."

Edelliset lyhytkasvuisten MM-kilpailut järjestettiin Kanadassa. Näiden kisojen tuloksissa Millan nykyisellä penkkituloksella olisi tullut kultaa.

"Oma penkkiennätykseni on tällä hetkellä 33 kiloa, mikä on jopa enemmän kuin oma painoni. Onhan tässä treenatessa tullut huimaa muutosta ja lisää voimaa. Jos taso on näissä kisoissa samanlainen, niin pärjään varmasti", virnistää Lassila.


Lyhytkasvuisuus ei ole esteenä aktiiviselle elämälle ja unelmien tavoittelulle

Lyhytkasvuisuus ei ole koskaan ollut esteenä Millan aktiiviselle elämälle. Hän on saanut toteuttaa itseään ja rakastamiaan harrastuksia täysillä, olipa kyseessä voimanosto tai koiran kanssa koiranäyttelyt

"Ei ole tullut mitään erityisiä haasteita vastaan lyhytkasvuisuuden vuoksi. Hyvin pystynyt treenaamaan ja urheilemaan pituudesta huolimatta. Lyhyistä raajoista voi olla jopa hyötyä voimanostossa", Milla toteaa.

Köln on Saksan neljänneksi suurin kaupunki, joten kilpailusuoritusten ohella reissussa on paljon muutakin nähtävää. 

"Kyllähän siellä täytyy myös kiertää katsomassa paikallisia nähtävyyksiä. Odotan tätä reissua todella innolla."

Lyhytkasvuisten MM-kilpailut on suuri 534 urheilijan tapahtuma, johon saapuu urheilijoita jopa 29 eri maasta. Millan kilpailut jatkuvat tämän kokemuksen jälkeen myös tulevaisuudessa ja seuraavat etapit on jo tiedossa.

"Parapenkissä on tiedossa kisat loppuvuodesta ja lisää sitten ensi vuoden puolella SM-kisojen merkeissä. Olen saanut hyvän vastaanoton seurassa, joten positiivisella mielellä jatketaan ja edetään kohti unelmia", kertoo Milla tulevaisuuden näkymistä.

 

Seuraa lyhytkasvuisten MM-kilpailuja livelähetyksenä https://wdg2023.com/media/live/