Etsitään lyhytkasvuisia äitejä haastatteluun raskaudesta ja äitiyshuollosta

13.2.2023

 

Olemme Minni ja Elina, terveydenhoitajaopiskelijat Karelia-ammattikorkeakoulusta! Opiskelemme neljättä, eli viimeistä vuottamme terveydenhoitajiksi, ja teemme opinnäytetyötä aiheesta ”Lyhytkasvuisten äitien kokemuksia raskaudesta ja raskausajan äitiyshuollosta”.  Etsimme tähän haastateltavaksi lyhytkasvuisia äitejä.

Elina kiinnostui aiheesta nähtyään Lyhytkasvuiset ry:n hakevan ko. opinnäytetyölle tekijää. Aihe oli suhteellisen tuntematon, joten Elina vastaanotti haasteen, otti yhteyttä toimeksiantajaan ja alkoi tekemään opinnäytetyötä. Minni liittyi mukaan hieman myöhemmin. Yhdessä aloimme hommiin uudella energialla ja nyt työ on siinä vaiheessa, että tarvitsemme teidän apuanne! 

Tarkoitus on rentojen haastattelujen avulla kartoittaa raskaana olleiden tai raskaana olevien lyhytkasvuisten äitien kokemuksia raskaudesta ja raskausajan äitiyshuollosta Suomessa. Lyhytkasvuisuuden syyllä ei ole väliä, toivoisimme haastateltavien edustavan lyhytkasvuisia äitejä monipuolisesti. 

Haastattelujen avulla sinulla on mahdollisuus saada oma äänesi kuuluviin, toimia vertaistukena raskautta suunnitteleville lyhytkasvuisille perheille ja lisätä hoitohenkilökunnan tietoisuutta lyhytkasvuisista odottajista ja mahdollisista tarpeista. 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan haastatteluun, voisit ensin käydä vastaamassa tekemäämme Webropol-kyselyyn, jossa ilmaiset halukkuutesi osallistua, kerrot diagnoosisi (tai sen, ettet tiedä sitä), sekä jätät yhteystietosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä haastatteluajan sopimiseksi. Haastattelut toteutetaan etänä Teamsilla. 

Haastatteluun ja kysymyksiin vastaaminen on täysin vapaaehtoista, ja voit missä vain vaiheessa ilmoittaa, jos haluat jättäytyä pois haastattelusta, keskeyttää sen tai jättää vastaamatta joihinkin kysymyksiin. Vastaukset anonymisoidaan. 

 Klikkaa tästä linkistä ja käy rohkeasti vastaamassa kyselyyn

 Otamme haastatteluun valittuihin yhteyttä mahdollisimman nopeasti helmi-maaliskuun aikana! 

 Kiitämme kaikkia osallistujia jo etukäteen ja toivotamme aurinkoista kevään jatkoa kaikille! 

 Terveisin, Minni ja ElinaJ 

Kuvassa ovat hymyilevät amk-opiskelijat