Pro gradu-tutkielma lyhytkasvuisten kokemasta yksinäisyydestä

Onko sinulla kokemuksia yksinäisyyden kanssa elämisestä? – Osallistuisitko tutkimukseen?

Olen Eemeli Kuvaja sosiaalityön opiskelija Lapin yliopistosta. Teen pro gradu - tutkielmaa lyhytkasvuisten henkilöiden kokemasta yksinäisyydestä. Etsin täysi-ikäisiä lyhytkasvuisia, jotka haluavat kertoa kokemuksistaan liittyen yksinäisyyteen.

Suuri osa ihmisistä kokee yksinäisyyttä jossain tilanteessa tai vaiheessa omaa elämänkulkuaan. Tässä omassa tutkielmassani olen erityisesti kiinnostunut lyhytkasvuisten ihmisten kokemuksista yksinäisyydestä. Olen kiinnostunut myös sellaisista kokemuksista ja tekijöistä, mitkä ovat joko lievittäneet tai poistaneet yksinäisyyden kokemusta.

Olen itsekin lyhytkasvuinen henkilö ja haluan tehdä tutkielman aiheesta, joka nostaa esille lyhytkasvuisten omia kokemuksia ja näkökulmia yksinäisyydestä. Tiedon muodostus ja ymmärryksen kasvattaminen taas on askel eteenpäin kohti ratkaisuja, joiden avulla yksinäisyyttä voidaan lieventää tai vähentää.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, ota minuun yhteyttä ja sovitaan aika haastattelua varten. Haastattelut voidaan toteuttaa joko kasvotusten tai etänä riippuen siitä, kumpi tuntuu sinulle luontevammalta. Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja voit keskeyttää sen missä vaiheessa tahansa. Lopullisen tutkimuksen kirjoitan sellaisessa muodossa, että yksittäistä haastateltua henkilöä ei voi sieltä tunnistaa. Tutkielman on tarkoitus valmistua vuoden 2023 aikana. Tutkielman ohjaajana toimii yliopistonlehtori YTT Liisa Hokkanen liisa.hokkanen@ulapland.fi; 040-4844242.

Mikäli haluat kysyä aiheesta lisää tai sopia aikaa haastattelua varten, voit olla minuun yhteydessä yksityisviestillä, sähköpostitse tai puhelimitse.

Eemeli Kuvaja

0415019386 jakuvaja@ulapland.fi